Aglio Olio peperoncino

Základem téhle úžasné pasty jsou domácí těstoviny. Až to zmáknete, budete je mít za 15 minut vyšvihnuté na utěrce. Pak už stačí opravdu jenom málo. Klasické tagliatelle aglio olio peperoncino obohacené o sušená rajčata si zamilujete.

Ingredience:

  • tagliatelle nebo spaghetti
  • dva stroužky česneku
  • kousek slaniny
  • 4 sušená rajčata
  • dvě čerstvé chilli papričky
  • olivový olej

Nejprve si dejte vařit těstoviny, protože pak už půjde vše rychle.

Nalejte olej na pánev (alespoň pět lžic) přihoďte česnek a slaninu, obojí nakrájené na malé kostičky. Ve chvíli, kdy začne hnědnout česnek, přihoďte sušená rajčata a chilli papričky. Nechte ještě chvíli projít olejem a přihoďte uvařenou pastu. Řádně promíchejte. Na talíři ještě posypte parmezánem.

Dobrou chuť!

IMG_4942u

 

1 Comment

  1. Pingback: Domácí těstoviny | Kuchařinka

Leave A Reply

Navigate