Ty pravé zázvorky mají pro mě jeden zásadní nedostatek. Nevěřím totiž nikdy tomu, že změknou. Možná, že by i změkly, ale já chci něco, na co prostě čekat nemusím! Tyhle zázvorky mají tu vlastnost, že jsou perfektní už druhý den. Jasně, limetkový krém, zdobení, vykrajování, plnění – dá to o něco víc práce, ale jsou přece Vánoce, tak si to pečení prostě užijeme.
Můžu jím vůbec říkat zázvorky? Voní po pravém zázvoru, protože se tam strouhá čerstvý! A jestli si myslíte, že už cukroví nestíháte, tak tyhle můžete v klídku udělat třeba 20. prosince a svůj účel 100% splní.
Ingredience na těsto:
- 280g hladké mouky
- 200g másla
- 1 žloutek
- 70g moučkového cukru
- lžíčka vanilkového extraktu
- 2 cm oloupaného nastrouhané čerstvého zázvoru
Ingredience na krém:
- 1 vanilkový BIO puding
- 300 ml mléka
- 1 limetka – šťáva
- 3 lžíce moučkového cukru
- 200g másla
- 50g rozpušťené bílé čokolády
Nejprve si z ingrediencí vytvoříme těsto, které necháme odležet do druhého dne. Pak vyválíme asi na půl centimetru a vykrajujeme z něho trojůhelníčky (nebo kolečka :)) a pečeme na 180 stupňů asi 5 minut. Sundáme z plechu a necháme vychladnout na mřížce.
Z lednice vyndejte máslo, aby stihlo změknout. Potom uvaříme puding s mlékem, jakmile začne houstnout ihned odstavíme z plotny. Necháme vychladnout. Rozpustíme čokoládu a spolu s máslem vmícháme do pudingu. Přidáme šťávu z jedné limetky a vyšleháme v krém.
Vždy dva trojůhelníčky a slepujeme k sobě krémem. Já většinou vrch ještě zdobím bílou čokoládou.
Jednodušší než by se mohlo zdát. Tak s chutí do toho