Celé jídlo včetně přílohy. Já kupuji prověřenou vinnou klobásu u řezníka (přiznávám bez mučení) a jen díky tomu bych možná mohla jídlo zařadit mezi rychlovky. Cibulová omáčka dá obyčejné vinné klobáse perfektní říz a podpoří její chuť. Jakoby k sobě tyhle dvě suroviny prostě patřili odjakživa.
Počet porcí: 2 – 3
Doba přípravy: 30 – 45 minut
Ingredience:
- vinná klobása
- trochu špadlové mouky na obalení klobásy
- 3 střední cibule
- 2 lžíce třtinového cukru
- lžíce balsamico redukce
- 1 dcl bílého vína
- špetka soli
- chilli paprička
- asi 500 g brambor
- řapíkatý celer
- máslo, mléko
Nejdříve si začneme připravovat cibulovou omáčku. Cibuli oloupejte nakrájejte na co nejtenčí plátky, osolte pokapejte olejem, zamíchejte, aby se pak nepřipalovala a dejte na chvíli do trouby na 190 stupňů. Po asi 5ti minutách ji zasypejte třtinovým cukrem. Opět do trouby na dalších 5 minut. Nakonec podlijte bílým vínem a po pěti minutách zalijte balsamicovou redukcí. Nechte ještě asi 10 minut v troubě.
Brambory oloupejte, nakrájejte. Řapíkatý celer omyjte a také nakrájejte a dejte vařit cca na 15 minut, dokud nebude zelenina měkká. Pak přidejte máslo, mléko nebo smetanu a ušťouchejte v hladké pyré.
Klobásu obalte ve špaldové mouce a umotejte dlouhého hada. Na pánvi opékejte ze všech stran dokud není krásně zlatá.
Sejměte z plotny a do pánve dejte všechnu cibulovou omáčku z trouby. Propojí se se šťávou z masa a nechte ještě chvíli redukovat. Přidejte nasekanou chilli papričku a slijte do mističky. Podávejte jako omáčku ke klobáse.
Comments are closed.