Vinná klobása s cibulovou omáčkou a celerovo-bramborovým pyré

Celé jídlo včetně přílohy. Já kupuji prověřenou vinnou klobásu u řezníka (přiznávám bez mučení) a jen díky tomu bych možná mohla jídlo zařadit mezi rychlovky.  Cibulová omáčka dá obyčejné vinné klobáse perfektní říz a podpoří její chuť. Jakoby k sobě tyhle dvě suroviny prostě patřili odjakživa.

Počet porcí: 2 – 3

Doba přípravy: 30 – 45 minut

Ingredience:

  • vinná klobása
  • trochu špadlové mouky na obalení klobásy
  • 3 střední cibule
  • 2 lžíce třtinového cukru
  • lžíce balsamico redukce
  • 1 dcl bílého vína
  • špetka soli
  • chilli paprička
  • asi 500 g brambor
  • řapíkatý celer
  • máslo, mléko

Nejdříve si začneme připravovat cibulovou omáčku. Cibuli oloupejte nakrájejte na co nejtenčí plátky, osolte pokapejte olejem, zamíchejte, aby se pak nepřipalovala a dejte na chvíli do trouby na 190 stupňů. Po asi 5ti minutách ji zasypejte třtinovým cukrem. Opět do trouby na dalších 5 minut. Nakonec podlijte bílým vínem a po pěti minutách zalijte balsamicovou redukcí. Nechte ještě asi 10 minut v troubě.

Brambory oloupejte, nakrájejte. Řapíkatý celer omyjte a také nakrájejte a dejte vařit cca na 15 minut, dokud nebude zelenina měkká. Pak přidejte máslo, mléko nebo smetanu a ušťouchejte v hladké pyré.

Klobásu obalte ve špaldové mouce a umotejte dlouhého hada. Na pánvi opékejte ze všech stran dokud není krásně zlatá.

Sejměte z plotny a do pánve dejte všechnu cibulovou omáčku z trouby. Propojí se se šťávou z masa a nechte ještě chvíli redukovat. Přidejte nasekanou chilli papričku a slijte do mističky. Podávejte jako omáčku ke klobáse.

IMG_4082sm

 

 

Comments are closed.

Navigate