Vepřové medailonky ve smetanové omáčce

Klasika hotová za pár chvilek.  Ono totiž, když použijete kvalitní suroviny nemusíte hledat nápady až někde v Asii. Stačí pro inspiraci zašmátrat v jídelním lístku vaši oblíbené restaurace (nebo u mě na blogu).  Maso a smetanová omáčka je prostě klasika, nebojte se jí, uvidíte, že budete mít obrovský úspěch!

Porce: 3 – 4

Doba přípravy: do 30ti minut

Ingredience:

  • 1 vepřová panenka
  • hrst čerstvého tymiánu
  • pepř, sůl, olivový olej
  • 40% smetana – 200 ml
  • asi hrst sušených rajčat
  • asi 3 žampiony
  • hrst petrželky
  • nakládaný zelený pepř

Nejdřív si naložte panenku nakrájenou na medailonky asi 2 cm tlusté do olivového oleje, pepře a čerstvého tymiánu, nechte v misce alespoň hodinu odležet.

Po hodince klaďte na rozpálenou pánev a restujte z obou stran , dokud není panenka hotová. Sundejte medailonky z pánve a do výpeku kápněte ještě trochu oleje. Přidejte na plátky nakrájené žampiony, lehce orestujte, přihoďte petrželku, na tenko nakrájená sušená rajčata a asi lžičku nakládaného zeleného pepře. Vše zalijte vysokoprocentní smetanou a nechte omáčku zredukovat dokud nezhoustne.

Ochutnejte a případně dosolte.

Jako příloha je ideální opečený brambor nebo domácí hranolky. Teď už nezbývá než popřát dobrou chuť :)

_MG_3977sm

 

Leave A Reply

Navigate