Klasika hotová za pár chvilek. Ono totiž, když použijete kvalitní suroviny nemusíte hledat nápady až někde v Asii. Stačí pro inspiraci zašmátrat v jídelním lístku vaši oblíbené restaurace (nebo u mě na blogu). Maso a smetanová omáčka je prostě klasika, nebojte se jí, uvidíte, že budete mít obrovský úspěch!
Porce: 3 – 4
Doba přípravy: do 30ti minut
Ingredience:
- 1 vepřová panenka
- hrst čerstvého tymiánu
- pepř, sůl, olivový olej
- 40% smetana – 200 ml
- asi hrst sušených rajčat
- asi 3 žampiony
- hrst petrželky
- nakládaný zelený pepř
Nejdřív si naložte panenku nakrájenou na medailonky asi 2 cm tlusté do olivového oleje, pepře a čerstvého tymiánu, nechte v misce alespoň hodinu odležet.
Po hodince klaďte na rozpálenou pánev a restujte z obou stran , dokud není panenka hotová. Sundejte medailonky z pánve a do výpeku kápněte ještě trochu oleje. Přidejte na plátky nakrájené žampiony, lehce orestujte, přihoďte petrželku, na tenko nakrájená sušená rajčata a asi lžičku nakládaného zeleného pepře. Vše zalijte vysokoprocentní smetanou a nechte omáčku zredukovat dokud nezhoustne.
Ochutnejte a případně dosolte.
Jako příloha je ideální opečený brambor nebo domácí hranolky. Teď už nezbývá než popřát dobrou chuť