Dobrota na kterou jsem narazila v perfektní kuchařce od Dity Pecháčkové, kterou mimochodem doporučuji jako vánoční dárek.
Nikdy nevařím přesně dle receptu, většinou upravuji dle vlastní chuti a dostupných surovin. Takže Dity/můj recept je následující:
- tři lžíčky koření curry
- lžíce kečupu (nebo rajčatového protlaku)
- dvě lžíce sojové omáčky
- tři lžíce olivového oleje
- dva stroužky prolisovaného česneku
- jedna cibule – nadrobno nakrájená
- sůl, pepř
- a samozřejmě žebírka
Všechny suroviny smíchám v misce a krásně potřu do žebírek, mašlovačkou nebo rukou, ale poctivě a nechám asi hodinku uležet. Pak si rozpálím troubu na 160 stupňů, podleji troškou vody a peču pomalu klidně tři hodinky. Poslední půlhodinku přidám troubu až na 200 stupňů.
Pak vytáhnu a nakrájím chlebík, a podávám! Přeji příjemné okusování a máchání chleba v šťávičce