Vepřová žebírka

Dobrota na kterou jsem narazila v perfektní kuchařce od Dity Pecháčkové, kterou mimochodem doporučuji jako vánoční dárek.

Nikdy nevařím přesně dle receptu, většinou upravuji dle vlastní chuti a dostupných surovin. Takže Dity/můj recept je následující:

  • tři lžíčky koření curry
  • lžíce kečupu (nebo rajčatového protlaku)
  • dvě lžíce sojové omáčky
  • tři lžíce olivového oleje
  • dva stroužky prolisovaného česneku
  • jedna cibule – nadrobno nakrájená
  • sůl, pepř
  • a samozřejmě žebírka

Všechny suroviny smíchám v misce a krásně potřu do žebírek, mašlovačkou nebo rukou, ale poctivě a nechám asi hodinku uležet. Pak si rozpálím troubu na 160 stupňů, podleji troškou vody a peču pomalu klidně tři hodinky. Poslední půlhodinku přidám troubu až na 200 stupňů.

Pak vytáhnu a nakrájím chlebík, a podávám! Přeji příjemné okusování a máchání chleba v šťávičce :-)

 

 

Leave A Reply

Navigate