Klasika, správný vanilkový rohlíček by se měl rozplynout na jazyku ještě než ho stihnete rozkousat. To tyhle rohlíčky umí. A když Vám zbyde těsto, můžete ze zbytku vykrájet třeba hvězdičky a obalit je v čokoládě! Dvě mouchy jednou ranou.
- 200 g hladké mouky
- 80 g hladké celozrnné mouky
- 200 g másla
- 70 g moučkového cukru
- 1 žloutek
- troška skořice
- 20 g pravého vanilkového cukru nebo půlka vanilkového lusku
Všechny suroviny smícháme dohromady. Vznikne krásně jemné a nadýchané lehké těsto. To dám odležet na 24h do lednice.
Druhá den, těsto prohnětu a postupně vytvaruji rohlíčky a rovnám na plech. Peču cca na 160 stupňů dokud konce rohlíčků nezačnou růžovět. Pak rohlíčky vyndám a ještě teplé obalím v moučkovém cukru s trochou vanilky nebo vanilkového cukru.
Mňam!
2 Comments
Petruš, a ořechy žádné nedáváš?? To bys na to vyzrála – každoročně se lidi přou, jestli do vanilkových rohlíčků přijdou vlašské, lískové nebo mandle, tak ty je zaměníš za celozrnnou mouku :-))….
Ne, opravdu nedávám do rohlíčků žádné oříšky však to zkus, dávám oříšky do těsta na ořechy, ale do toho na rohlíčky ne.