Tyhle muffinky jsou nadýchané, ale bez čokolády by byly zbytečně nudné, takže na ni určitě nezapomeňte! A vyberte tu kvalitní, mléčnou!
Ingredience:
- 80g másla
- 3 vejce
- 200 ml mléka
- 100g krupicového cukru
- půl lusku vanilky
- 250g hladké mouky
- 1 lžíčka prášku do pečiva
- tabulka mléčné čokolády
Do rozpuštěného másla v menší misce dejte mléko cukr a vanilku a rozšlehaná vajíčka. Ve větší misce smíchejte mouku, prášek do pečiva a na malé kostičky nakrájenou čokoládu. Pak přilejte tekuté ingredience z menší misky. Zamíchejte, ale opatrně, aby jste nepřemíchali.
Do formiček na muffiny dejte papírové košíčky a do nich nalejte směs. Mě směs vyšla asi na 8 středních muffinu. Pekla sem asi půl hodinky, ale kontrolujte . Jakmile budou zlatavé na povrchu, tak je vytáhněte.
4 Comments
Zdravím, na jakou teplotu je péct?
Peču většinou tak na 170 stupňů, záleží asi na typu trouby. Mám horkovzduch…
Dnes jsem muffinky upekla, byly výborné!!!! všem moc chutnaly. Akorát jsem zaměnila vanil.lusk za vanilkové aroma, lusk jsem nesehnala
Už jsou v troubě, vypadají skvěle. Tak doufám, že se mi povedly i chuťově.