Těstoviny s omáčkou z pečené dýně a rajčat s pistáciemi

Ještě jeden dýňový recept… Tyhle  špagety si zamilujete. Jsou super sametové. Rajčata a dýně k sobě prostě ladí a pistácie, to už je jenom třešnička na dortu.

Těstoviny s omáčkou z pečené dýně a rajčat s pistáciemi
Author: Petra Novotná – Kuchařinka
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 4
Ingredients
  • 1 malá dýně hokaido
  • olivový olej
  • pepř, tymián, bazalka a oregano
  • šalotka
  • půl plechovky loupaných rajčat
  • dvě lžíce mascarpone
  • špagety
  • Pistáciové ořechy
Instructions
  1. Dejte vařit vodu na špagety
  2. Hned potom si dejte péct dýni. Vyskládejte ji do zapékací misky nebo na plech. Pokapejte olivovým olejem, posypte pepřem, solí, tymiánem, bazalkou i oregánem a dejte zhruba na 15 minut péct.
  3. Mezi tím si oloupejte šalotku, nakrájejte na drobno a na olivovém oleji zpěňte. Přidejte loupaná rajčata a nechte probublávat.
  4. Jakmile se dopeče dýně většinu obsahu i s olejem přendejte k rajčatové omáčce. Chvíli povařte a pak rozmixujte do hladka.
  5. Dejte vařit špagety podle návodu na obalu.
  6. Do omáčky Přidejte mascarpone. Osolte, opepřete, případně ještě přidejte bylinky.
  7. Ořechy rozbijte paličkou na maso – jen tak na hrubo. Špagety polijte omáčkou a posypte pistáciemi. Dobrou chuť :)

IMG_8602

1 Comment

Leave A Reply

Navigate