Ještě jeden dýňový recept… Tyhle špagety si zamilujete. Jsou super sametové. Rajčata a dýně k sobě prostě ladí a pistácie, to už je jenom třešnička na dortu.
Těstoviny s omáčkou z pečené dýně a rajčat s pistáciemi
Author:
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 4
Ingredients
- 1 malá dýně hokaido
- olivový olej
- pepř, tymián, bazalka a oregano
- šalotka
- půl plechovky loupaných rajčat
- dvě lžíce mascarpone
- špagety
- Pistáciové ořechy
Instructions
- Dejte vařit vodu na špagety
- Hned potom si dejte péct dýni. Vyskládejte ji do zapékací misky nebo na plech. Pokapejte olivovým olejem, posypte pepřem, solí, tymiánem, bazalkou i oregánem a dejte zhruba na 15 minut péct.
- Mezi tím si oloupejte šalotku, nakrájejte na drobno a na olivovém oleji zpěňte. Přidejte loupaná rajčata a nechte probublávat.
- Jakmile se dopeče dýně většinu obsahu i s olejem přendejte k rajčatové omáčce. Chvíli povařte a pak rozmixujte do hladka.
- Dejte vařit špagety podle návodu na obalu.
- Do omáčky Přidejte mascarpone. Osolte, opepřete, případně ještě přidejte bylinky.
- Ořechy rozbijte paličkou na maso – jen tak na hrubo. Špagety polijte omáčkou a posypte pistáciemi. Dobrou chuť
1 Comment
Vynikající, podávám s noky. Dělám často v obměnách.