Test – Kamenný gril Eta Vital

Zase test, a tentokrát jsem se rozhodla to udělat trochu jinak. Totiž, po testování kuchyňských robotů jste se rozdělili na dva tábory. Jeden jasně tvrdí, že musím být zaplacená, druhá souhlasí s mým nadšeným názorem. Ale už se k tomu nevracejme. Každopádně jako důkaz, že proti Etě nezbrojím, vybrala jsem si od nich gril a otestovala ho. A co navíc, rozhodla jsem se ho darovat do soutěže, kterou brzy vypíšu (nějaké nápady). Tak potom člověk, který gril dostane do ruky bude moci sám napsat, jak se mu s ním pracuje a já jeho recenzi hned pod tou svou zveřejním také.

Praktické ne? :)

A teď už ke grilu. Záměrně jsem vybrala gril  s kamennou deskou, ta mě totiž zajímala ze všeho nejvíc. Jak přesně bude fungovat, jak dlouho se bude nahřívat, jak moc se bude připalovat, smrdět. Jestli se bude moct dát s klasickým elektrickým grilem pracovat i doma, aniž by se kuchyň proměnila v smradlavé zakouřené doupě.

Já sem prostě strašně nutně potřebovala vyzkoušet jako první bramborové placky. Což by vás možná v souvislosti s grilem moc nenapadlo, ale ta kamenná deska se k tomu prostě perfektně hodí. Pár brambor, mouka, vejce a je na světe naprosto úžasná pochoutka. Zbytek těsta jsem pak zkusila na klasické pánvi, ale zdaleka se konzistence a krusta na placce nepodobala té z grilu. Takže první bod k dobru!

Při druhém testování jsem gril vybalila při přípravách na Restaurant Day v Nymburce. Znáte to, doma si chcete prostě některý věci nanečisto vyzkoušet. Venku celkem kosa, líná běhat ven….

Tentokrát jsem zvolila hovězí saté s omáčkou z arašídového másla, kterou jsem vždy špízy ještě před sundáním pomazala, abych gril co nejvíce zašpinila a vyzkoušela jak to bude čudit :) A nic. Kuchyň nesmrděla, naopak … nechápu, ale kamenná deska funguje fakt skvěle.

Jediné mínus, vidím v tom, že je třeba gril (tedy pokud chcete grilovat na kamenné desce) včas a řádně rozehřát, aby fungoval tak jak má. Já pouštím tak půl hodinky předem. Třeba s tím počítat.

Kolem sebe sálá docela dost teplo, ale kuchyňskou desku mi nezapáli, rozpálená nebyla nikdy víc, než abych na ní neudržela ruku

gril1

Přiznám se, že když jsem gril vybalila nebyla jsem úplně nadšená. Ale nakonec mě mile překvapil. Vybrala jsem záměrně gril do zásuvky, právě proto, že doba grilování je v plném proudu a někteří z nás nemají možnost vyvalit se na zahradu k grilu na plyn nebo uhlí, nemám možnost srovnání s ostaními elektrickými grily, ale neměla jsem jediný problém, naopak.

Jak jste na tom vy? Pracujete s elektrickým grilem doma? Jak jste spokojeni?

Leave A Reply

Navigate