Někteří z vás už si asi všimli, že ač parmezán považuji za jeden z nejlepších sýrů, v mých receptech ho nepotkáte. Mám totiž alergii na zrající sýry. Do těch, ale bohužel, spadá i eidam, takže taková tu největší prasečinku a zároveň jistotu jistot v restauracích – smažený sýr, si jen tak nedám. Musela jsem prostě začít přemýšlet nad alternativou. A když už, tak se vším všude. Tahle je totiž ještě ke všemu o něco víc zdravější, než ta co by plavala v oleji! Yeeeees – jsem prostě koumák! :))
Sýr scamorza v bazalkové krustě
Cuisine: Italy
Author:
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 2 – 3
Ingredients
- Sýr scamorza cca 300g
- 3 vajíčka
- asi dvě lžíce špaldové mouky
- dva hrníčky kukuřičných lupínků
- hrst bazalky
- lžíčka soli
- dvě lžíčky sezamu[br][br]
- 100g jogurtu
- lžíčka dijonské hořčice
- špetka soli
- dvě lžíčky najemno nasekanách kapari
- lžíčka datlového sirupu
Instructions
- Nejdříve si nakrájejte sýr na asi centimetrové plátky.[br][br]
- Připravte si klasický trojobal – mouku, vajíčko a místo strouhanky rozmixujte kukuřičné lupínky s trochou soli, bazalkou a sezamem.[br][br]
- Postupně obalujte plátky sýra v mouce, vajíčku a kukuřičných lupínkách a pak znovu ve vajíčku a v lupínkách. Je to jistota, aby vám v troubě sýr nevytekl.[br][br]
- Na dno pekáče dejte pečící papír a postupně na něj naskládejte obalené sýry.
- Dejte péct na 15 – 20 minut do trouby rozpálené asi na 180 stupňů.[br][br]
- Mezitím co se sýr peče, udělejte si dip. Do jogurtu zamíchejte lžíčku hořčice, sůl, kapari a lžíčku datlového sirupu. trochu osolte.[br][br]
- Já podávala s vařenými bramborami s trochou másla a spoustu petrželky a oregana. Dobrou chuť