Svěží jahodový dort s tvarohovým krémem

Nemůžu Vás ochudit o recept na tento úžasně svěží a voňavý dort. Dostaly se mi do rukou opravdu voňavé a krásné jahody, takže co s nimi než je sníst čerstvé. Přece je nebudu schovávat do mrazáku :) Volba padla jasně na dort. Přeci jen musím ty naked cakes ještě trénovat, červen se blíží a já budu muset uplácat jeden svatební.

Tenhle je maličký, jen tak na chuť a nezdá se vám to, je trošku nakřivo. Syn samou radostí okousal všechna korpusová kola ještě dřív, než jsem je stihla slepit k sobě. Tak to vypadá, když Vám děti pomáhají. Ale nakonec nebyl o nic méně dobrý, naopak, byl náš :)

Ingredience

  • 150g polohrubé mouky
  • 30g kvalitního kakaa
  • 160g změklého másla
  • lžíce kokosového oleje
  • 100g cukru
  • 3 vajíčka
  • 2 lžíčky prášku do pečiva
  • 2 lžíčky vanilkového extraktu

Ingredience na krém

  • 250 g plnotučného tvarohu – v kostce
  • 200 ml vysokoprocentní smetany
  • 60g moučkového cukru
  • lžíčka vanilkového extraktu
  • jahody  – spousta jahod

Takto vysoký dort jsem dělala do malé asi 15ti cm formy, ale můžete použít i větši formu a nestavět dort tak vysoko.

Rozpalte si troubu na 180 stupňů, vyšlehejte máslo s cukrem, přidejte vajíčka, kokosový olej a pak postupně vmíchejte mouku s prosátým kakaem a práškem do pečiva. Nakonec přidejte vanilkový extrakt. Celou směs nalijte do formy a dejte péct. Pečte asi 30 minut, ale hlídejte korpus se špejlí v ruce. Pokud ji vytáhnete ze zapíchnutého dortu čistou, pak je hotový.

Vyndejte z trouby a dejte vychladnout ideálně na mřížku.

Nechte chladnout a připravte si krém.

Tvaroh vyšlehejte dokud nebude hladký, pak přidejte cukr. Smetanu vyšlehejte zvlášť a jakmile začne houstnou přišlehejte ji ke krému. Ještě chvíli společně šlehejte a pak nalijte vanilkový extrakt.

Dortový korpus rozřízněte ideálně na třikrát. Pokud to nepůjde i dvakrát bude určitě stačit. Vrstvěte pak krém, na něj na plátky nakrájené jahody, přiklopte korpusem a pokračujte. Končíte krémem a samozřejmě jahodami, mezi které dáte jak nakrájené, tak i ty celé. Můžete ozdobit i čerstvým kokose.

Dort nechte pár hodin odležet, jahody ho neuvěřitelně provoní. Užijte si ho!

IMG_4077

Leave A Reply

Navigate