Několikrát jsem už psala, že řepa je někdy trochu neoblíbená surovina. Je hodně výrazná a pokud ji chcete kombinovat, je to třeba s něčím, co jí nebude přebíjet. Volte proto chuťově jemnější suroviny. Brambory a smetana jsou ideální. Ale pozor, určitě ne dietní. Ale pokud za je za okny trochu chladnější podzimní počasí,určitě vám přijde vhod. S chutí do toho!
Já sem servírovala s vinnou klobásou, ale dokážu si představit s čímkoliv k čemu běžně servírujete bramborovou kaši nebo klasické šťouchané brambory.
Ingredience na cca 2 porce
- 1/2 brambor
- 1 menší červená řepa
- 2 lžíce másla
- 50 – 100 ml smetany
Nejdřív si dejte vařit řepu, protože ta se vaří opravdu docela dlouho. Menší můžete nechat klidně 45 minut až hodinu. To, jak je provařená zjistíte jednoduše vidličkou. Mezitím si oloupejte brambory, nakrájejte a dejte vařit klasicky, na plotnu. Stáhněte řepu oloupejte a nastrouhejte na hrubém struhadle. Přidejte brambory a máslo a rozšťouchejte lehce, ne úplně na kaši Přilijte trochu smetany a zamíchejte. Hotovo, žádná věda. Možná je to až moc jednoduché, ale jsem si jistá, že jako tip na změnu to určitě bude fungovat.