Špagety se smetanovou omáčkou

Tento týden mám opravdu fofr. Fotím jednu kuchařku (ne tu svojí), a tak zbývá málo času na nějaké to vyvařování. Proto tahám z rukávu jen ty recepty, které jsou hotové za chviličku, jak jste si jistě – i u toho posledního – stihli všimnout.  Tohle je další z nich. Myslím, že jsem recept možná viděla kdesi v telce v pořadu “ S Italem v kuchyni“. Vařil něco podobného pro děti a měl pravdu, děti je milují. Navíc je na tom perfektní to, že ingredince vyhrabete v lednici téměř kdykoliv.

Počet porcí: 2

Doba přípravy: 15 minut

Ingredience:

  • špagety (cca polovina balení) nebo jiné těstoviny
  • stroužek česneku
  • 150g šunky
  • 150 ml smetany (32%)
  • sůl, pepř
  • čersvá bazalka
  • parmezán na posypání

Dejte vařit vodu na těstoviny, řádně ji osolte a jakmile se začne vařit vložte do ní špagety.

Na olivovém oleji opečte rozbitý stroužek česneku, dokud nezačne hnědnout. Vyndejte ho stranou a přidejte na tenké plátky nakrájenou kvalitní šunku. Opečte dokud nezačne trošku tmavnout, v tu chvíli ihned zalijte smetanou a nechte redukovat. Redukujte tak dlouho, dokud nezhoustne do takové konzistence, že pokud projedete vařečkou, stéká pomalu zpět k sobě.

Jakmile bude smetana redukovaná a špagety uvařené, přihoďte je do omáčky, přidejte nasekanou bazalku a promíchejte. Před servírováním můžete ještě posypat parmezánem.

To je vše, zdá se vám to málo? Budete jistě překvapeni tím, jak můžou být jednoduché věci perfektní. Dobrou chuť.

IMG_3280sm

Leave A Reply

Navigate