Tento týden mám opravdu fofr. Fotím jednu kuchařku (ne tu svojí), a tak zbývá málo času na nějaké to vyvařování. Proto tahám z rukávu jen ty recepty, které jsou hotové za chviličku, jak jste si jistě – i u toho posledního – stihli všimnout. Tohle je další z nich. Myslím, že jsem recept možná viděla kdesi v telce v pořadu “ S Italem v kuchyni“. Vařil něco podobného pro děti a měl pravdu, děti je milují. Navíc je na tom perfektní to, že ingredince vyhrabete v lednici téměř kdykoliv.
Počet porcí: 2
Doba přípravy: 15 minut
Ingredience:
- špagety (cca polovina balení) nebo jiné těstoviny
- stroužek česneku
- 150g šunky
- 150 ml smetany (32%)
- sůl, pepř
- čersvá bazalka
- parmezán na posypání
Dejte vařit vodu na těstoviny, řádně ji osolte a jakmile se začne vařit vložte do ní špagety.
Na olivovém oleji opečte rozbitý stroužek česneku, dokud nezačne hnědnout. Vyndejte ho stranou a přidejte na tenké plátky nakrájenou kvalitní šunku. Opečte dokud nezačne trošku tmavnout, v tu chvíli ihned zalijte smetanou a nechte redukovat. Redukujte tak dlouho, dokud nezhoustne do takové konzistence, že pokud projedete vařečkou, stéká pomalu zpět k sobě.
Jakmile bude smetana redukovaná a špagety uvařené, přihoďte je do omáčky, přidejte nasekanou bazalku a promíchejte. Před servírováním můžete ještě posypat parmezánem.
To je vše, zdá se vám to málo? Budete jistě překvapeni tím, jak můžou být jednoduché věci perfektní. Dobrou chuť.