Zase to mascarpone, ale přeci jen jsem měla ještě zbytek Maskaru v lednici. A k tomu ještě pár ingrediencí a dobrota je na světě. Odpusťte špagety, správně bychom měli použít třeba farfalle. Výměnou za mašličky Vám totiž děti odpustí i tu kapustičku.
- mascarpone nebo Maskar z Polné
- 6 malých kapustiček (mňami)
- 6 cherry rajčátek
- hrst čerstvé bazalky
- sůl, pepř
- parmezán
Rozpálím si olivový olej s trochou másla na pánvi a hodím do něj hrst na čtvrtky nakrájených malých kapustiček a nechám opékat dokud se na kapustičkách nezvýrazní kresba a trochu nezezlátnou. Pak přihodím hrst na čtvrtiny nakrájených cherry rajčátek a ještě tak dvě minutky opékám. Teď přichází čas na bazalku, nasekám jí klidně celou hrst a hodím k zelenině. Nechám provonět. A je čas na Maskar, dejte mu šanci a přidejte ho k zelelnině. Nechte probublávat tak 3-5 minutek, aby omáčka trochu zhoustla a propojily se chutě. Pak přidám pastu, já přidala špagety. Promíchejte a můžete podávat, postrouhané kvalitním parmezánem. Dobrou chuť!
Comments are closed.