Když dcera křičela nadšeně, že k večeři si přeje hambače, bylo mi jasné, že do Mekáče se pro ně nepoženu. Bylo na mě, udělat je tak, abych se nemusela stydět naservírovat je i tříletému dítěti. Rozumnějte, mohlo by to být ještě o chlup zdravější, sem si toho vědoma… ale nechci být až tolik přísná!
Na domácí houstičky přitom potřebujete jenom pár ingrediencí. V podstatě jakoby jste dělali veku, jen z toho uděláme bochánky.
- 500 g hladké mouky
- 20 g slunečnicového oleje
- 225 ml perlivé vody
- půlka kostičky droždí (tzn. cca 15-20 g )
- lžíčka soli
- špetka cukru
Ingredience smíchám a řádně prohnětu, pokud nemáte robota, bude to větší fuška.
Začnu moukou, přileji olej, vodu, sůl, cukr a nakonec nadrobím droždí. Směs by neměla lepit. Měla by být lesklá a krásně hutná. Bude se s ní pak hezky pracovat. Na pomoučněný vál potom vytvarujte cca 6 až 8 bochánků. Záleží na Vás jak velké hamburgery potom budete dělat. My chtěli menší. Perlivá voda se postará o to, že bochánky budou lépe kynout a houstičky potom budou celkově nadýchanější.
Po cca 45ti minutách kynutí, přendejte bochánky na plech s pečícím papírem, pomašlujte vodou se solí, posypte sezamovými semínky a šoupněte do vyhřáté trouby na cca 210 stupňů. Pekla sem cca 15 – 20 minutek. Uvidíte sami, až budou mít tu správnou barvu, máte vyhráno. Můžete dno trouby trochu postříkat obyčejnou vodou, pára pečení také pomůže, houstičky budou vláčnější.
A recept na hamburger máte každý svůj? Prostě kupím na hromadu co mám ráda
1 Comment
Nádhera,ty musím vyzkoušet.Zdraví Pavlína.