Doufám, že někoho tímto receptem neurazím. Thajské nudle existují na několik variací, tohle je ta moje. Lehké nudle s kokosovým mlékem a plné zeleniny. Milujeme je, jsou hotové raz dva a navíc jsou lehké a svěží!
Ingredience
- půl kila kuřecích prsou na kostičky
- lžíčka ústřičné omáčky
- lžíčka sojové omáčky
- lžíce zelené curry pasty
- 2 lžíce sezamového oleje
- pepř, sůl
- kardamon – 2 celá semínka
- stroužek česneku – oloupaný
- půl pórku
- 2 střední mrkve
- 2cm zázvoru
- 4 lžíce nakládaných bambusových výhonků
- 3 lžíce nakládaných sojových výhonků
- cca 150 ml kokosového mléka
Kuřecí prsa nakrájejte na malé nudličky nebo kostičky a potom smíchejte s ústřičnou omáčkou, sojovou omáčkou a curry pastou. Lehce osolte a opepřete a zákápněte sezamovým olejem. To si můžete připravit klidně předem. Nechte určitě alespoň dvě hodinky odležet.
Pórek, mrkev a zázvor nakrájejte na tenké nudličky. Na velké (ideálně WOK) pánvi rozehřejte dostatečné množství oleje. Do něho hoďte – na malou chvíli – stroužek česneku a dvě celá semínka kardamonu. Po asi minutě česnek s kořením z oleje vyndejte a dejte do něho maso. Opékejte, jak je třeba. Trvá to asi 4 minutky. Jakmile bude maso opečené přidejte zeleninu, bambusové výhonky a sojové výhonky. Vše promíchejte a zalejte kokosovým mlékem a nechte chvíli probublávat. Ochutnejte, případně dochuťe solí nebo pepřem.
Mezitím si připravte rýžové nudle tak, jak je napsáno na obalu. Slejte a přidejte do směsi a smíchejte. Můžete podávat i nudle zvlášť, to už je na vás. Dobrou chuť!