Děláte řízky? A jaký máte postup… ? Před Vánoci je to celkem aktuální téma.
Já si vždy namelu čerstvou strouhanku z celozrnného pečiva a řízky smažím v troubě. Z řízků, ať už kuřecích nebo na tenko naklepaných libovývh vepřových, se stává skoro nedělní tradice. Pokaždé, když se zeptám manžela, co by chtěl k obědu, odpoví stejně. Řízečky.
Je to uplně jednoduché !
- 3 kuřecí prsa (cca 700 g)
- hladká mouka
- vajíčka
- čerstvá strouhanka
Ještě než začnu obalovat řízky, naleji do pekáče olej – kvalitní slunečnicový, alespoň 1 cm vysoko. Dám do trouby, kterou rozehřeji klidně na 200 stupňů a nechám poctivě rozehřát
Kuřecí prsa si podélně rozříznu, aby byly tenčí, a obalím je klasicky v trojobalu – při posledním kroku na strouhanku trošku zatlačím, aby na řízečku hezky držela.
A šup s nimi do oleje. Smažím z každé strany asi 5-10 minut.