Red Velvet cupcakes

Ani jsem nevěděla, jestli mám recept vůbec psát. Na webu je totiž spousta různých receptů na tenhle červený dort :) Ale řikala sem si, že ani ten nakonec v mojí sbírce chybět nemůže. A co je na něm úžasného? Těsto je opravdu krásně sametové, nadýchané a jemné. Červená barva by prý měla vzniknout reakcí kakaa a jedlé sody, ale pro jistotu se nakonec stejně přidává barvivo . Vy si barvěte čím chcete, ale já volím přírodní barviva, v tomhle případě je to samozřejmě červená, kterou dostanete samozřejmě z červené řepy.

Ingredience (10 cupcakes):

  • 120g prosáté hladké mouky
  • 1 lžíce kvalintího kakaa
  • 1 lžíčka prášku do pečiva
  • 60 g másla pokojové teploty
  • 100 g cukru krupice
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 1 vajíčko
  • 120 ml mléka s lžíčkou octa
  • přírodní potravinářské barvivo červené – ideálně z červené řepy
  • 1 lžička octa
  • půl lžíčky soli
  • 1/2 lžičky jedlé sody
Prosejte mouku s práškem do pečiva a kakaem a zamíchejte.
Do robota dejte změklé máslo a uslehejte ho společně s cukrem. Přidejte vanilkový extrakt. Potom přidejte vajíčko a šlehejte dokud se směs nespojí. Do mléka přidejte ocet a potravinářské barvivo. Pak na střídačku přidejte mouku s kakaem a práškem do pečiva, mléko s octem… opět prošlehejte, dokud nebude směs hladká. Smíchejte ocet a jedlou sodu vedle v malé mističce a hned jak směs zapění zamíchejte ji do těsta.
Naplňte košíčky na cupcakes a dejte péct na 180 stupňů asi na 15 minut. Hlídejte se špejlí v ruce.
Mezi tím si připravte krém, já jsem si teď zamilovala tvarohový krém se šlehačkou, k tomuhle minidortíčku se opravdu úžasně hodí.
Ingredience na krém:
  • 200g tvarohu
  • 200ml smetany ke šlehání (40%)
  • lžíčka vanilkové pasty
  • dvě lžíce moučkového cukru

Ušlehejte šlehačku a dejte stranou. Ušlehejte i tvaroh a jakmile povolí, přidejte cukr a vanilkovou pastu. Nakonec přidejte opatrně šlehačku, lehce prošlehejte a napňte do cukrářského sáčku.

Krémem potom ozdobte vychladlé dortíčky, užijte si je! :)

IMG_4448 redvelvet

1 Comment

Leave A Reply

Navigate