Ani jsem nevěděla, jestli mám recept vůbec psát. Na webu je totiž spousta různých receptů na tenhle červený dort Ale řikala sem si, že ani ten nakonec v mojí sbírce chybět nemůže. A co je na něm úžasného? Těsto je opravdu krásně sametové, nadýchané a jemné. Červená barva by prý měla vzniknout reakcí kakaa a jedlé sody, ale pro jistotu se nakonec stejně přidává barvivo . Vy si barvěte čím chcete, ale já volím přírodní barviva, v tomhle případě je to samozřejmě červená, kterou dostanete samozřejmě z červené řepy.
Ingredience (10 cupcakes):
- 120g prosáté hladké mouky
- 1 lžíce kvalintího kakaa
- 1 lžíčka prášku do pečiva
- 60 g másla pokojové teploty
- 100 g cukru krupice
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 1 vajíčko
- 120 ml mléka s lžíčkou octa
- přírodní potravinářské barvivo červené – ideálně z červené řepy
- 1 lžička octa
- půl lžíčky soli
- 1/2 lžičky jedlé sody
- 200g tvarohu
- 200ml smetany ke šlehání (40%)
- lžíčka vanilkové pasty
- dvě lžíce moučkového cukru
Ušlehejte šlehačku a dejte stranou. Ušlehejte i tvaroh a jakmile povolí, přidejte cukr a vanilkovou pastu. Nakonec přidejte opatrně šlehačku, lehce prošlehejte a napňte do cukrářského sáčku.
Krémem potom ozdobte vychladlé dortíčky, užijte si je!
1 Comment
Dobrý den,
nechci používat chemická barviva, ale nikde na internetu jsem na přírodní potravinářské barvy ať už práškové nebo tekuté zatím nenarazila. Mohu se zeptat, kde jste zakoupila přírodní potravinářské barvivo Vy?
Za odpověď předem děkuji.
Petra