Prošívaná deka

Tvaroh udělá z buchty, která se svojí přípravou blíží téměř k piškotovému těstu vláčnější kousek. Jestli chcete něco, co skvěle chutná a ještě líp vypadá, touto víkendovou buchtou nešáhnete vedle. Hlavně nešetřit na kakau! Příště přidám ještě trochu čokolády.

  • 6 vajec
  • 400 g polohrubé mouky
  • 12 lžíc oleje
  • 150 g cukru
  • 4 lžíce kakaa
  • cca 100 ml vlažné vody
  • 400 g plnotučného tvarohu
  • kypřící prášek
  • vanilkový cukr

Oddělte si bílky od žloutků. Jeden žloutek dejte stranou (do tvarohu) . Bílky dejte šlehat na sníh. Pokud nemáte robota, zašlehejte bílky až potom, co připravíte zbylou směs se žloutky.

Ty utřete s cukrem, přidejte mouku, vanilkový cukr, kypřící prášek,olej, vodu a kakao a míchejte pečlivě ve směs, která bude řídká bez hrudek. Pak přidejte sníh z bílků a opatrně prohoďte vařečkou. Nalijte na menší obdélníkový plech. Vymazaný tukem a vysypaný moukou.

Teď je čas ozdobit buchtu tvarohem. Ten smíchejte se zbylým vejcem, přidejte asi tři nebo 4 lžíce cukru, prošlehejte, aby se cukr rozpustil a naplňte směsí cukrářský sáček. Šikmo vyšrafujte těsto a následně znovu přes, aby vznikly čtverce. Šup do trouby. Pečte asi na 180 stupňů zhruba půl hodinky (kontrolujte špejlí).

 

Leave A Reply

Navigate