Tvaroh udělá z buchty, která se svojí přípravou blíží téměř k piškotovému těstu vláčnější kousek. Jestli chcete něco, co skvěle chutná a ještě líp vypadá, touto víkendovou buchtou nešáhnete vedle. Hlavně nešetřit na kakau! Příště přidám ještě trochu čokolády.
- 6 vajec
- 400 g polohrubé mouky
- 12 lžíc oleje
- 150 g cukru
- 4 lžíce kakaa
- cca 100 ml vlažné vody
- 400 g plnotučného tvarohu
- kypřící prášek
- vanilkový cukr
Oddělte si bílky od žloutků. Jeden žloutek dejte stranou (do tvarohu) . Bílky dejte šlehat na sníh. Pokud nemáte robota, zašlehejte bílky až potom, co připravíte zbylou směs se žloutky.
Ty utřete s cukrem, přidejte mouku, vanilkový cukr, kypřící prášek,olej, vodu a kakao a míchejte pečlivě ve směs, která bude řídká bez hrudek. Pak přidejte sníh z bílků a opatrně prohoďte vařečkou. Nalijte na menší obdélníkový plech. Vymazaný tukem a vysypaný moukou.
Teď je čas ozdobit buchtu tvarohem. Ten smíchejte se zbylým vejcem, přidejte asi tři nebo 4 lžíce cukru, prošlehejte, aby se cukr rozpustil a naplňte směsí cukrářský sáček. Šikmo vyšrafujte těsto a následně znovu přes, aby vznikly čtverce. Šup do trouby. Pečte asi na 180 stupňů zhruba půl hodinky (kontrolujte špejlí).