Nejlepší v ulici i na předměstí, zkuste je! Zjemněné lžící smetany, s pravou pomerančovou šťávou, kůrou a z celozrnné mouky.
ingredience
- 1 větší pomeranč
- 150g másla
- 150g hnědého cukru
- 180g celozrnné mouky
- prášek do pečiva
- dvě lžíce smetany
- multivitaminový sirup
- 3 lžíce moučkového cukru
Nejdříve sem si utřela máslo s třtinovým cukrem, pak sem pomalu přisypala mouku smíchanou s práškem do pečiva. Těsto je ještě pořád dost tuhé a je čas přidat dvě lžíce smetany. Nakonec jsem ostrouhala pomerančovou kůru z jednoho pomeranče a ten pak poctivě vymačkala do těsta.
Teď už je to tak jak má být, těsto lehce je řidší a trochu lepí. Připravím si formy na muffinky a naplním je těstem, dám do trouby cca na 15 minutek, klidně na 200°C.
Až začnou po okrajích lehce zlátnout a navrchu prasknou, je ten správný čas je vyndat ven.
Mezi tím si připravím polevu – smíchám multivitamin s třemi lžícemi moučkového cukru v tužší polevu. Jakmile muffiny vychladnou, tak je polevou přetřu. Ozdobím mandlí nebo lískovým oříškem…