Přiznávám, že medvědí česnek už mi leze i ušima, ale nutně jsem ho potřebovala uskladnit na chvíle, kdy na něj budu mít zase chuť. Některé listy už jsou ve vakuu v mrazáku, ale z části jsem se rozhodla vyrobit pesto. Je to jednoduché, rychlé a hlavně mnohostranně využitelné.
- smícháním pesta a žervé dostanete perfektní a rychlou pomazánku
- můžete ho přidat do těstovin
- základ pod maso, na maso nebo do omáček k masu
- namazat jen tak pod chleba třeba pod hlívu s ředkvičkami
Ingredience:
- hodně medvědího česneku – zhruba tři plné hrsti
- asi 100 ml olivového oleje
- lžíčka soli
- hrst piniových oříšků
- můžete použít zhruba lžíci strouhaného parmezánu, já ho vzhledem k alergii nepoužila
Všechny ingredience dejte do hluboké nádoby a tyčovým mixérem rozmixujte úplně ho hladka.
Skladujte v uzavřené nádobě v lednici, vydrží vám minimálně 14 dní – 3 týdny.