Perníčky, které jsou hned měkké

Tyhle perníčky jsou naše klasika. Za těch pár let co je peču, jsme je ještě trochu vytunili. Přidali jsme čerstvý zázvor, kůru z citronu a vanilkový extrakt.

U perníčků sázím na klasiku a hlavně čerstvě drcené koření ve hmoždíři! To se totiž krásně provoní těstem. Když jednou zkusíte místo perníkového koření z pytlíku tohle, už nikdy nebudete chtít jinak.

Ráda je peču s dcerou, zdobíme společně, výsledek není dokonalý, ale užijeme si spoustu zábavy :) a na rozdíl od perníčků, vzpomínky nám nikdo nesní.

_MG_7006

 

  • 500g hladké mouky
  • 200g moučkového cukru
  • 180g medu
  • 100g tuku na pečení nebo másla
  • 2 vejce
  • 4 lžíce kakaa
  • 1 lžíčka prášku do pečiva
  • badyán, anýz, koriandr, nové koření hřebíček, skořice, fenykl – dle chuti, rozdrtit na skoro prach ve hmoždíři
  • lžíčka čestvého nastrouhaného zázvoru
  • kůra z jednoho citronu (BIO)
  • vanilkový extrakt – lžíčka

Všechny suroviny smíchám a vypracuji vláčné měkké těsto, které nechám v potravinářské folii odležet do druhého dne.

Druhá den vyválím těsto na cca 0,5 cm a vykrajuji perníčky, skládám na plech, který vložím pečícím papírem.

Peču cca 5 minutek, poznám podle barvy a vytahuji, ihned potírám rozšlehaným vajíčkem, aby se perníčky hezky leskly.

My máme perníčky nejraději zdobené čokoládou, ale na stromeček je zdobíme klasickou bílkovou polevou (1 bílek, 150 g moučkového cukru a lžíčka citronové šťávy)

_MG_7004

_MG_7008

Leave A Reply

Navigate