Na takových malých perníčkách je krásné to, že si můžete jeden prostě vzít do ruky a jít. Nemusíte nic ukrajovat. A navíc tam máte všechno, povidla, čokoládu… proste perfektní.
A víte co ještě? Ingredince měříme po hrnečkách!
Ingredience:
- 2 hrnky mléka
- 3/4 hrnky oleje
- 1 vejce
- 4 lžíce tmavého holandského kakaa
- 1/2 hrnku cukru
- 3 hrnky hladké mouky
- 1 kypřící prášek do pečiva
- skořice, anýz, badyán, pomerančová kůra – vše po špetkách a nadrcené v hmoždíři
- lžíce medu
- 3 lžíce rumu
Všechny ingredience – buď ručně nebo v robotu – smíchejte dohromady a nalejte na delší nižší plech ve vrstvě cca 1-2cm, tak jak Vám to vyjde. Pečte v troubě vyhřáte asi na 170 stupňů, dokud není těsto zcela upečené. Trvalo to asi 15 minut. Ale raději zkoušejte těsto.
Kdyz těsto dopečete a necháte vychladnout, tak ho postupně vykrájejte např. skleničkou na kolečka. Moje měly průměr asi 5 cm.
Kolečka už jsem pouze spojila kvalitními německými povidly a polila čokoládou.
Nechte odležet do druhého dne, pak jsou skvělé!