Nevím jak vy, ale já mám poslední dobou pocit, že jsem to stím podzimním jídlem trošku přehnala. Myšleno konkrétně tím najetím na hutnější zimní jídla. Na větší množství knedlíků a omáček, smetany… Je potřeba trošku odhlečit a dát si trochu zdravějšího jídla. Bezmasého jídla!
Z těchto palačinek jsem vypustila klasické mléko – nahradila jsem ho mlékem mandlovým (to koupíte v každém obchodě se zdravou výživou) a klasickou mouku jsem nahradila celozrnnou. Já na ní miluju tu její oříškovo-karamelovou chuť a podpořená netradičním mandlovým mlékem, chutná v palačinkách skvěle.
A samozřejmě, málem bych zapomněla na náplň. Tu jsem tentokrát zvolila také trošku lehčí. Špenát, sušená rajčátka, trocha česneku a ricotta. Voila!
Ingredience na palačinky:
- 3 vajíčka
- 100 g celozrnné hladké pšeničné mouky
- 100 ml mandlového mléka
- špetka soli, trocha pepře
Všechny ingredience smícháme a metličkou nebo šlehačem rozšleháme úplně do hladka. Necháme alespoň hodinu uležet na chladnejším místě.
Ingredience na náplň:
- 1 šalotka
- stroužek česneku
- 4 plné hrsti baby špenátu
- asi 8 sušených rajčat naložených v oleji
- dvě lžíce ricotty
- sůl, pepř, trocha čerstvého tymiánu
Na trošce olivového oleje nechte zpěnit šalotku, přihoďte špenát a nechte lehce zavadnout. Mezi tím si nakrájejte rajčata na menší kousky, přihoďte a nakonec přidejte česnek a ricottu. Osolte, opepřete a směsí naplňte palačinky. No a to je vše, božsky jednoduché, že?
Dobrou chuť