Palačinky z celozrnné mouky s mandlovým mlékem

Nevím jak vy, ale já mám poslední dobou pocit, že jsem to stím podzimním jídlem trošku přehnala. Myšleno konkrétně tím najetím na hutnější zimní jídla. Na větší množství knedlíků a omáček, smetany… Je potřeba trošku odhlečit a dát si trochu zdravějšího jídla. Bezmasého jídla!

Z těchto palačinek jsem vypustila klasické mléko – nahradila jsem ho mlékem mandlovým (to koupíte v každém obchodě se zdravou výživou) a klasickou mouku jsem nahradila celozrnnou. Já na ní miluju tu její oříškovo-karamelovou chuť a podpořená netradičním mandlovým mlékem, chutná v palačinkách skvěle.

A samozřejmě, málem bych zapomněla na náplň. Tu jsem tentokrát zvolila také trošku lehčí. Špenát, sušená rajčátka, trocha česneku a ricotta. Voila!

Ingredience na palačinky:

  • 3 vajíčka
  • 100 g celozrnné hladké pšeničné mouky
  • 100 ml mandlového mléka
  • špetka soli, trocha pepře

Všechny ingredience smícháme a metličkou nebo šlehačem rozšleháme úplně do hladka. Necháme alespoň hodinu uležet na chladnejším místě.

Ingredience na náplň:

  • 1 šalotka
  • stroužek česneku
  • 4 plné hrsti baby špenátu
  • asi 8 sušených rajčat naložených v oleji
  • dvě lžíce ricotty
  • sůl, pepř, trocha čerstvého tymiánu

Na trošce olivového oleje nechte zpěnit šalotku, přihoďte špenát a nechte lehce zavadnout. Mezi tím si nakrájejte rajčata na menší kousky, přihoďte a nakonec přidejte česnek a ricottu. Osolte, opepřete a směsí naplňte palačinky. No a to je vše, božsky jednoduché, že?

Dobrou chuť :-)

IMG_0415sm

 

 

 

 

Leave A Reply

Navigate