Rychlá večeře, hotová dřív než řeknete švec. Pár surovin, trocha času a i z obyčejné omelety vykouzlíte super jídlo! Navíc do podzimního počasí jako dělané. Trocha chilli, zelí a mrkev vás rozhodně nakopnou a posílí imunitu na následující den!
Omeleta plněná salátkem z bílého zelí s mangovým dipem
Author:
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 2
Ingredients
- 4 vejce ( 2 na každou omeletu)
- asi 1/3 menší hlávky zelí
- 1 velká nebo 2 menší mrkve
- 1 šalotka
- farmářský jogurt
- půlka manga
- hrst čerstvého koriandru
- šťáva z půlky limetky
- chilli paprička
Instructions
- Nejdřív si připravte salát. Mrkev a cibuli nastrouhejte na jemno. Zelí nakrájejte na tenké proužky. Všechnu zeleninu smíchejte dohromady
- V mixéru rozmixujte půlku manga, přidejte koriandr, šťávu z limetky, chilli papřičku a jogurt.
- Dip nalijte na zeleninu a zamíchejte. Nechte chvíli odstát.
- Připravte omelety. Vajíčko vklepněte do misky, přidejte lžíci vody, aby se lépe propojily a rozkvrdlejte, osolte a opepřete. Nalijte opatrně na pánev.
- Omelejtu můžete posypat oblíbeným sýrem. Já použila feta (kvůli alergii se musím vyhýbat zrajícím sýrům), můžete ale použít čedar.
- Omeletu naplňte salátkem a hezky zabalte. Můžete posypat i ořechy nebo sezamem.
- Je skvělá, užijte si ji, dobrou chuť!