slider

4 Posts Back Home

Kachní rillettes

Klasický francouzský recept používá kachnu a bílé víno. Můžete ale experimentovat, použít třeba husu nebo vepřové maso. Vynechat víno, kmín nebo šalvěj. Můžete kachnu péct nebo dusit pod pokličkou na sporáku… variant je opravdu mnoho. Já přináším to svou, kterou jsem dělala už 4x. Ideální na chlebíčky (čerstvé, kváskové !). Na silvestra zazáříte. Je to opravdu jednoduchý recept, ale trvá delší dobu a je potřeba se vybavit trpělivostí. Než se kachna udělá, přečtěte si třeba knihu :) Ingredience: 1 kachna (cca 2,5 – 4 kg) lžička kmínu větvička koření – rozmarýn, tymián a šalvěj (můžete použít i sušené – po půlce lžičky) 1 dcl suchého bílého vína lžíce soli, špetka pepře Kachnu naporcujte. Křídla odřízněte, dejte do hrnce, zalijte vodou a dejte vařit na sporák (hezky pomalu). Můžete přidat zeleninu: mrkev, celer a petržel. Nechte mírně probublávat. Vývar budeme potřebovat v závěru. Zbytek kachny dejte do nějaké většího hrnce (ideálně…

RAW dort čokoládový s banány a ovocem

Kdo mě delší dobu sleduje, určitě ví, že raw dorty sem si opravdu zamilovala. (Díky Jitko!!! ) Hlavně proto, že nemám takové výčitky z mlsání a taky protože jsou pro mě lepší variantou oproti moukou a cukrem nadupaným dortům. Chutnají skvěle! Pro dospělé je to ideální verze dortu. Tenhle banánový je úžasný v tom, že krém chutné téměř jako pařížská šlehačka! Bezlepku, bez laktózy a bez cukru ! Ingredience na dort o průměru 16cm: Krusta 100g rozinek 50g datlí 200g  vlašských ořechů lžíce kokosového oleje lžička vanilky, špetka skořice Krém 6 opravdu zralých banánů 2 lžíce kvalitního raw kakaa (pokud nelpíte na raw stravě použijte klidně i normální kvalitní kakao) 50 gramů datlí, bez pecky 3 vrchovaté lžíce kokosévého oleje 1 lžička vanilky nebo extraktu Na vrch ovoce na zdobení: jahody, granátové jablko Začnetě krustou, na které bude stát váš dort. Budete potřebovat výkoný mixér ale můžete použít i klasický tyčový mixér. Pak…

Krevety s pečenou dýní a pórkem

Vánoce se kvapem blíží, ale rozhodně to neznamená, že musíme přejít na těžký jídla, který nám totálně zaplácnou žaludek dřív než se dostaneme ke štědrovečerní večeři. Odlehčit a připravit si pečenou dýni s kari pastou a k tomu krevetky je fakt super počin! Zkuste to! Ingredience na 2 porce: 1 menší dýně hokaido zhruba 250g vyloupaných čerstvých krevet červená kari pasta 100 ml kokosového mléka zhruba 10cm na tenko nakréjeného porku sůl, pepř a hrst koriandru na krevety pak: 3 lžíce rajčatového protlaku, šťáva z 1/2 limetky, 1 lžička červené papriky, asi 3 cm nastrouhaného zázvoru Ze všeho nejdřív zapněte troubu ať se rozpálí. Zhruba na 190 stupňů. Dýni omyjte a nakrájejte na měsíčky, rozložte na plech vyložený pečícím papírem, pokapejte olejem a dejte zhruba na 20 minut do trouby. Můžete ji klidně předvařit. Změkne rychleji a do trouby ji pak dejte jen opéct. Krevety naložte do rajčatového protlaku s limetkou,…

Navigate