kachna

1 Posts Back Home

Kachní rillettes

Klasický francouzský recept používá kachnu a bílé víno. Můžete ale experimentovat, použít třeba husu nebo vepřové maso. Vynechat víno, kmín nebo šalvěj. Můžete kachnu péct nebo dusit pod pokličkou na sporáku… variant je opravdu mnoho. Já přináším to svou, kterou jsem dělala už 4x. Ideální na chlebíčky (čerstvé, kváskové !). Na silvestra zazáříte. Je to opravdu jednoduchý recept, ale trvá delší dobu a je potřeba se vybavit trpělivostí. Než se kachna udělá, přečtěte si třeba knihu :) Ingredience: 1 kachna (cca 2,5 – 4 kg) lžička kmínu větvička koření – rozmarýn, tymián a šalvěj (můžete použít i sušené – po půlce lžičky) 1 dcl suchého bílého vína lžíce soli, špetka pepře Kachnu naporcujte. Křídla odřízněte, dejte do hrnce, zalijte vodou a dejte vařit na sporák (hezky pomalu). Můžete přidat zeleninu: mrkev, celer a petržel. Nechte mírně probublávat. Vývar budeme potřebovat v závěru. Zbytek kachny dejte do nějaké většího hrnce (ideálně…

Navigate