U mě na blogu už recept na těsto Red Velvet najdete, i přes to byla obrovská poptávka po receptu na dort, který jsem připravovala svojí dobré kamarádce na svatbu. Celé to by obrovský příběh, protože ač jsem se kámarádce nabídla sama, nedokázala jsem si představit tu práci s dortem. Ale to vem čert, protože mnohem větší problém mi dělala zodpovědnost. Ten dort se totiž musel za každou cenu povíst! Sakra dyk bych se na svatbě nemohla vůbec ukázat, zkazit Báře svatbu, to bych si neodpustila do konce života. Takže nervy v kýblu a stavte si třípatrovej dort! (Nejvíc to odnesl manžel – promiň! :-* )
Nakonec myslím se povedl, ale byl to boj! Teším se na další výzvy!
Naked cake po třetí – Red Velvet s vanilkovo – tvarohovým krémem
Author:
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 10
Ingredients
- 350 g prosáté hladké mouky
- 3 lžíce kvalitního kakaa
- 3 lžíčky prášku do pečiva (já používám BIO s vinným kamenem)
- 180 g másla pokojové teploty (českého !)
- 200 g třtinového cukru (z Mauricia)
- 3 lžičky vanilkového extraktu (z vanilkove-lusky.cz)
- 3 vajíčka (BIO)
- 360 ml mléka s 3mi lžíčkami octa
- přírodní potravinářské barvivo červené – ideálně z červené řepy
- 3 lžičky octa
- 1,5 lžíčky soli
- 1,5 lžičky jedlé sody
- 200g tvarohu
- 280ml smetany ke šlehání (40%)
- lžíčka vanilkové pasty (nebo vanilkového extraktu)
- dvě lžíce moučkového cukru
Instructions
- Prosejte mouku s práškem do pečiva a kakaem a zamíchejte.[br][br]
- Do robota dejte změklé máslo a ušlehejte ho společně s cukrem. (Nebo pěkně ručně) Přidejte vanilkový extrakt. Potom přidejte vajíčko a šlehejte dokud se směs nespojí. Pokud by jste měli pocit, že se máslo srazilo do vajíčka, nic se nebojte, jakmile přidáte mouku všechno se napraví. [br][br]
- Do mléka přidejte ocet a potravinářské barvivo (Pokud ho nemáte, můžete ho vynechat, dort jen nebude mít načervenalou až hnědou barvu – na chuti se určitě nic nezmění).[br][br]
- Pak střídavě přidejte mouku s kakaem a práškem do pečiva, mléko s octem… [br][br]
- Opět prošlehejte, dokud nebude směs hladká. [br][br]
- Smíchejte ocet a jedlou sodu vedle v malé mističce a hned jak směs zapění zamíchejte ji do těsta. [br][br]
- Naplňte dortovou formu a dejte péct na 180 stupňů – mě se dort pekl přes hodinu.[br][br]
- Mezi tím si připravte krém. Ušlehejte šlehačku do tuha, přidejte tvaroh, moučkový cukr a trochu vanilkového extraktu a ještě jednou ušlehejte dokud se krém nespojí. [br][br]
- Jakmile se dort dopeče (trik s špejlí už všichni znáte, ne?) nechte ho na mřížce úplně vychladnout. [br][br]
- Rozřezejte ho pomocí nože, struny nebo nitě vodorovně na 3 pláty. Mezi každý dejte pořádnou vrstvu krému. Můžete polít i jahodovou marmeládou. Já na svatební dort použila jahody rozvařené s cukrem a přeceděné, aby byla jahodová omáčka úplně bez zrníček.[br][br]
- Nechte alespoň tři hodiny odležet, aby se krém s dortem propojil.
5 Comments
Dobrý den, prosím napíšete mi na jakou velikost formy je recept. Možná jsem přehlédla. Děkuji
Hei! Eg fann deg gjennom Aina (Alpakkabloggen og også mi svigerinne:). Ho sa eg måtte ta meg ein tur innom deg.:)Utruleg kjekt med kommentarar ja! Skulle ønske eg hadde meir tid til å kommentere.. Vert ofte at eg berre ser og ikkje tek meg tid til å skrive.. ha ein god dag.:)Helsing Kristin
Thanks for all the tips Cathy. Thanksgiving here in Canada is in October so I’d have to say the biggest meal of the year is Christmas here but all of your tips still hold true for that!!!
Dobrý den, kdy mám prosím přidat sůl, Děkuji.
Dobrý den,
mohu se zeptat, jaké velikosti korpusů jste použila a byl dort vyztužený?