Taková rychlovka. Strašně ráda vařím těstoviny. Je to za málo práce hodně muziky. Většinou totiž platí, že čím jednodušší těstoviny, tím lepší výsledek. Obyčejné mašličky se šunkou a smetanou podle Emanuela se staly stálicí v našem jídelníčku. Děti je milují, jsou rychle hotové a chutnají fakt perfektně.
Tady boduje čerstvý špenát, skvělá klobáska a mušle ( Orecchiette ). Což mi připomíná, vyznáte se ve všech těstovinách – jejich italských názvech?
Ale teď zpět k receptu!
Ingredience:
- Těstoviny – idálně mušle (Orecchiette) – na dvě porce
- tři hrsti čerstvého špenátu
- cca 5 čerstvých rajčátek
- hlíva ústřičná – cca hrst na drobno nakrájené
- 4 čerstvé vepřové klobásky – vymačkat ze střívka
- deci bílého vína
- bylinky italské (považuji oregano, bazalka, tyminán a trochu rozmarýnu, ale nechám na vás) – prosím nebuďte na sebe uprostřed zimy moc přísní a klidně použijte sušené
- 200 ml smetany
- kousek nastrouhaného parmezánu
Dám vařit vodu na těstoviny.
Mezi tím si na pánvi rozpálím olivový olej, do kterého dám klobásku vytlačenou ze střívka. Tu vařečkou „rozťupu“ na menší kousky, tak aby se vytvořily jenom malé hroudečky. Jakmile se maso trochu opeče zaleji směs bílým vínem. Přihodím cherry rajčátka rozkrájená na čtvrtky a nechám chviličku na pánvi s masem. Pak přijde na řadu hlíva a nakonec špenát. Po všech těchto ingrediencích zaliji směs smetanou, zastrouhám parmezánem, přihodím bylinky, osolím, opepřím a nechám redukovat.
Těstoviny už by se v tuhle chvíli měly vařit. Jakmile budou tak, jak je máte rádi vy, slijte je a dejte na pánev do těstovin. Zamíchejte. Omáčka by měla těstoviny obalit. Měla by být dostatečně hustá. Můžete ještě zastrouhat parmezánem na talíři.
Dobrou chuť…