Vánoce klepou na dveře a předpokládám, že se chystáte zazářit nějakou super netradiční chutí cukroví. Nevím jak vám, ale mě většinou trochu vadí taková ta drobivá vlastnost cukroví. Takový to suchý co se vám – v případě, že ho nezapijete litrem čaje – lepí na patro. Tyhle lanýže jsou tak trošičku jiné. Mají totiž mátovo-čokoládovou příchuť. Ta není úplně tak typicky vánoční, ale pár jich zkuste. Uvidíte, že budou pryč dřív, než se stihnete zeptat, jestli chutnají. Navíc!!! Nepečou se a je potřeba jenom pár ingrediencí Ideální cukroví!
Mátové lanýže
Author:
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 15ks
Ingredients
- hrst vašich oblíbených sušenek (piškoty nebo vaše oblíbené čokoládové sušenky)
- zhruba 8 plátků kousků mátové čokolády after eight
- dvě lžíce smetany nebo 1 lžíce mascarpone
- čokoládá na rozpuštění a následné obalení lanýžů
- cukr na posypání
Instructions
- Piškoty nebo čokoládové sušenky rozmixujte spolu s mátovou čokoládou.
- Přidejte smetanu a promíchejte.
- Ze směsi uválejte kuličky a dejte je na pečícím papíru do mrazáku asi na půl hodiny.
- Rozpusťte si čokoládu do které budete kuličky namáčet.
- Nejlepší je použít vidličku nechat kuličku okapat a teprve až potom ji položit na pečící papír.
- Nechte ztuhnout při pokojové teplotě