Poprvé jsem marinovaný ananas vyzkoušela v nějaké pizzerii. Už si nevpomínám, kde to to bylo, ale zjistila jsem, že ananas s mascarpone k sobě prostě určitě musí patřit odjakživa. Badyán ananas dokonale oživí a dá mu nový šmrnc. Ideální recept pro děti, protože obsahuje velkou spoustu ovoce a žádný cukr.
Navíc se hodí jako dezert i po těžším obědě, protože ananas pomáhá lépe trávit. A dokonce budete překvapeni, jak neuvěřitelně rychlý tenhle recept je
Na-marinujte si tenké plátky ananasu den předem. Den je ideální. Pokud to bude kratší dobu, tak v ananasu nebude tolik cítit chuť badyánu, který je v tomto receptu zásadní. Pokud víc, začíná už být ananas trochu hnědší a rozbředlejší.
Ingredience (3 porce):
- 1 ananas
- dvě hvězdičky badyánu
- asi 3 cm skořice
- dvě vrchovaté lžíce BIO medu
- 200 ml vody
- 3 lžíce mascarpone
- na plátky nakrájené jahody
Nejdříve si oloupejte a nakrájejte ananas. Plátky by měly být co nejtenčí. Dejte je do větší a mělké misky.
Pak si připravte nálev. Do vody dejte med a koření a zahřívejte na plotně. Jakmile se voda začne vařit, odstavte z plamene a nalijte na ananasové plátky. Nechte vychladnout a pak dejte do lednice.
Druhý den vyndejte plátky, naskládejte na talíř společně s jahodami. Můžete zalít trochou nálevu. Přidejte lžíci mascarpone, ozdobte třeba mátou a můžete podávat.
Dobrou chuť!