Marinovaný ananas s mascarpone

Poprvé jsem marinovaný ananas vyzkoušela v nějaké pizzerii. Už si nevpomínám, kde to to bylo, ale zjistila jsem, že ananas s mascarpone k sobě prostě určitě musí patřit odjakživa. Badyán ananas dokonale oživí a dá mu nový šmrnc. Ideální recept pro děti, protože obsahuje velkou spoustu ovoce a žádný cukr.

Navíc se hodí jako dezert i po těžším obědě, protože ananas pomáhá lépe trávit. A dokonce budete překvapeni, jak neuvěřitelně rychlý tenhle recept je :)

Na-marinujte si tenké plátky ananasu den předem. Den je ideální. Pokud to bude kratší dobu, tak v ananasu nebude tolik cítit chuť badyánu, který je v tomto receptu zásadní. Pokud víc, začíná už být ananas trochu hnědší a rozbředlejší.  

Ingredience (3 porce):

  • 1 ananas
  • dvě hvězdičky badyánu
  • asi 3 cm skořice
  • dvě vrchovaté lžíce BIO medu
  • 200 ml vody
  • 3 lžíce mascarpone
  • na plátky nakrájené jahody

Nejdříve si oloupejte a nakrájejte ananas. Plátky by měly být co nejtenčí. Dejte je do větší a mělké misky.

Pak si připravte nálev. Do vody dejte  med a koření a zahřívejte na plotně. Jakmile se voda začne vařit, odstavte z plamene a nalijte na ananasové plátky. Nechte vychladnout a pak dejte do lednice.

Druhý den vyndejte plátky, naskládejte na talíř společně s jahodami. Můžete zalít trochou nálevu. Přidejte lžíci mascarpone, ozdobte třeba mátou a můžete podávat.

Dobrou chuť! :)

IMG_4471sm

Leave A Reply

Navigate