Voňavé, sladké v kontrastu s citrónovou polevou. Inspirovala jsem se na webu Chez Lucie. Udělala jsem jen malé obměny podle stavu své ledničky Rozhodně stojí za vyzkoušení. Mě recept vyšel na 6 kousků O 3 jsme se poprali my a 3 jsem darovala a měly úspěch.
Pokud postrádáte ve vaší spíži levandulový extrakt, není nic jednoduššího než si ho udělat. V drogeriích kupte konzumní líh a naházejte do něj několik sušených květů levandule (ty můžete buď natrhat a usušit nebo běžně koupit).
Mě recept vyšel na 6 malých báboviček, chcete-li víc, tak násobte
Levandulové bábovičky s citronovou polevou
Author:
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 6
Ingredients
- 110g povoleného másla
- 50g třtinového cukru
- 50g medu
- 1 vejce
- 120g hladké mouky
- 1 lžička prášku do pečiva
- 1/2 lžičky sody
- 1/2 lžičky mleté skořice
- 1 lžíčka levandulového extraktu
- 80 ml smetany (30%)
- 10ml citronové šťávy
- 1 lžička medu
- cca 50g moučkového cukru
Instructions
- Troubu rozehřejte na 180 stupňů.
- Formu na bábovičky vymažte máslem.
- Máslo vyšlehejte do pěny s cukrem a medem.
- Pak zašlehejte vajíčko a když se vmíchá do zbytku přidejte levandulový extrakt.
- Smíchejte hladkou mouku, sodu, prášek do pečiva a skořici a přimíchejte do vyšlehaného másla se zbytkem ingrediencí.
- Úplně nakonec přidejte smetanu.
- Těsto nalijte do formiček na bábovičky a dejte péct. To trvá asi 20 minut, ale kontrolujte špejlí.
- Jakmile jsou upečené, vyndejte je, vyklopte na mřížku a než vychladnou připravte si polevu.
- Citronou šťávu smíchejte s medem a moučkovým cukrem a jakmile bábovičky vychladnou, nalijte na ne polevu.
- Dobrou chuť!