Letní kávové osvěžení

nablog

Pozvěte kamarádky na zahradní party a pohostěte je klasickým mrazivým nakopávákem nebo
jahodovou ledovou kávou s příchutí exotiky. Ani s jedním receptem nešlápnete vedle a užijete si
příjemné odpoledne v té nejlepší společnosti.

Jahodová ledová káva
Překvapte kamarádky odvážným letním nápojem – jahodová ledová káva s kokosovým mlékem je přesně to, co v horkém letním odpoledni ozvláštní vaše setkání.

Na 1 porci

4 střední jahody
1 dcl kokosového mléka
Capsletto espresso
Led

1. Jahody spolu s kokosovým mlékem rozmixujeme dohladka a přecedíme, abychom získali krémově
hladkou texturu.
2. Základ nápoje vlijeme do sklenice a přidáme bohatou hrst ledu.
3. Uvaříme velké espresso od Capsletta a pomocí lžičky nalijeme na připravenou směs.
4. Káva začne pomalu klesat dolů a jahodová složka vystoupá na povrch.
5. Nakonec kávu ozdobíme čerstvými jahodami.

Tradiční ledová káva
V parném letním dni vás nejlépe osvěží a zároveň nakopne tradiční ledová káva. Připravte si tu svou do
pořádné sklenice a odpolední únava bude ta tam!
Tip: Když necháte hotové espresso zmrazit ve tvořítkách na led, neztratí ledová káva intenzivní chuť.

Na 1 porci
Led
1 dcl mléka
Capsletto espresso
Třtinový cukr na doslazení
1. Na dno sklenice dáme hodně ledu, na který nalejeme čerstvé mléko.
2. V kávovaru uvaříme Capsletto espresso a opatrně jej nalijeme na mléko s ledem. Při spojení čerstvé
kávy a mléka se začnou tvořit krásné struktury.
3. K doslazení použijeme třtinový cukr.

 

 

 

Comments are closed.

Navigate