Kuřecí vývar se špenátem, tofu a vlasovými nudlemi

Na instagramu byla poptávka i po tomto „jednouchém“ receptu. Mám moc ráda vývary inspirované asijskou kuchyní. Je to celkem bez práce, většina jídla se udělá sama v čase, kdy se můžu věnovat něčemu dalšímu. Třeba psaní receptů na blog :)

Ingredience na  vývar – 4 porce:

  • 3 kuřecí stehna (nebo skelet a jedno stehno)
  • 1 kytička badyánu
  • 3 celé semínka kardamonu
  • 1 mrkev
  • 1 žlutá cibule
  • cca 1 l vody
  • lžice soli
  • asi 5 kuliček červeného pepře

na každý talíř polévky pak:

  • vlasové rýžové nudle (množství podle chuti)
  • hrst špenátu
  • menší hrst koriandru
  • asi 1cm nastoruhaného zázvoru
  • jarní cibulka
  • chilli paprička podle chuti (pokud servírujete dětem, vynechte! :))
  • tofu nakrájené na kostičky
  • lžice sezamového oleje
  • lžíce sojové omáčky
  1. Logicky začněte první vývarem. Všechny suroviny na něj dejte do hrnce (já používám papiňák, vývar je hotový za hodinu, na chuti vývaru to neubírá, bližší rozbor ZDE ), zavřete a pokud papiňák nepoužíváte, pak přijďte zhruba za 3 hodiny.
  2. Mezi tím co se vývar vaří, naložte si tofu do sojové omáčky s trochou sezamového oleje, připravte špeát, nudle uvařte nebo připravte podle návodu, nakrájejte chilli papričku, nasekejte koriandr a jarní cibulku a nastrouhejte zázvor. Všechno dejte do talířů nebo misek ve kterých budete polévku podávat.
  3. Jakmile maso uvařite, vývar zceďte, maso oberte a přidejte k tofu. To pak i s masem osmahněte na pánvi, aby jeho okraje zhnědly.
  4. Přidejte do talíře ke zbytku surovin.
  5. Všechno zalijte horkým kuřecím vývarem, tak už je polévka připravená k podávání.
  6. Zbytek vývaru můžete uchovat k dalšímu použití.

2 Comments

Leave A Reply

Navigate