Na instagramu byla poptávka i po tomto „jednouchém“ receptu. Mám moc ráda vývary inspirované asijskou kuchyní. Je to celkem bez práce, většina jídla se udělá sama v čase, kdy se můžu věnovat něčemu dalšímu. Třeba psaní receptů na blog
Ingredience na vývar – 4 porce:
- 3 kuřecí stehna (nebo skelet a jedno stehno)
- 1 kytička badyánu
- 3 celé semínka kardamonu
- 1 mrkev
- 1 žlutá cibule
- cca 1 l vody
- lžice soli
- asi 5 kuliček červeného pepře
na každý talíř polévky pak:
- vlasové rýžové nudle (množství podle chuti)
- hrst špenátu
- menší hrst koriandru
- asi 1cm nastoruhaného zázvoru
- jarní cibulka
- chilli paprička podle chuti (pokud servírujete dětem, vynechte! :))
- tofu nakrájené na kostičky
- lžice sezamového oleje
- lžíce sojové omáčky
- Logicky začněte první vývarem. Všechny suroviny na něj dejte do hrnce (já používám papiňák, vývar je hotový za hodinu, na chuti vývaru to neubírá, bližší rozbor ZDE ), zavřete a pokud papiňák nepoužíváte, pak přijďte zhruba za 3 hodiny.
- Mezi tím co se vývar vaří, naložte si tofu do sojové omáčky s trochou sezamového oleje, připravte špeát, nudle uvařte nebo připravte podle návodu, nakrájejte chilli papričku, nasekejte koriandr a jarní cibulku a nastrouhejte zázvor. Všechno dejte do talířů nebo misek ve kterých budete polévku podávat.
- Jakmile maso uvařite, vývar zceďte, maso oberte a přidejte k tofu. To pak i s masem osmahněte na pánvi, aby jeho okraje zhnědly.
- Přidejte do talíře ke zbytku surovin.
- Všechno zalijte horkým kuřecím vývarem, tak už je polévka připravená k podávání.
- Zbytek vývaru můžete uchovat k dalšímu použití.
2 Comments
To je tak krásná fotka! Zrovna na tohle mám chuť, jsem právě zjistila! Díky za tip na víkend! Katka
Tak to vypadá velmi lákavě!
NEPLECHA NA PLECHU