Naprosto úžasné jídlo s indickou chutí. Přesně takhle, plný chutí a vůní si indické jídlo představuji. Navíc si můžete být jisti, že většina surovin se nepodepíše na vaší postavě. Naopak! Kari, kurkuma, chilli – všechno vám hezky nastartuje metabolismus a můžete se vrhnout do další práce po příjemném obědu.
Jako přílohu volte rýži nebo nějaký druh indického chleba (Naan)
Kuřecí prsa se žlutou kari pastou a fazolkami
Author:
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 2
Ingredients
- 2 kuřecí prsa bez kůže
- olej
- sůl
- 1 cibule
- stroužek česneku
- asi 2cm nastrouhaného zázvoru
- chilli paprička nebo chilli pasta
- lžička kurkumy
- dvě lžičky indického kari koření
- hrst koriandru (klidně i se stonkem)
- lžíce medu
- dvě lžíce rajčatového protlaku
- plechovka světlých fazolí
- asi 100 ml vody
- bio bilý jogurt na podávání
Instructions
- Jako první si připravte kari pastu. Do food procesoru dejte nahrubo nakrájenou cibuli, stroužek česneku, nastrouhaná zázvor, chilli, koriandr, kurkumu, kari koření a lžíci medu. Rozmixujte na pastu. Nemáte-li food procesor, použijte klidně tyčový mixér.
- Kuřecí prsa si nakrájejte na nějaký větší díly, vůbec není důležité jak velké budou. Udělejte to tak, jak se vám to líbí.
- Každý díl osolte a potřete trochou vytvořené pasty. Nemusíte ji použít všechnu, zbytek přidáme později.
- Rozpalte pánev, nalijte olej a dejte osmahnout prsa ze všech stran, aby se zatáhly. Jakmile budou na povrchu z obou stran hezky opečená, vyndejte je z pánve, přidejte znovu trochu oleje a vsypte na pánev propláchnuté fazole.
- Přidejte zbytek pasty.
- Hned potom přidejte dvě lžíce rajčatového protlaku.
- Nakonec do pánve vraťte maso, podlijte trochou vody a nechte půl hodiny na mírném plamínku probublávat.
- Podávejte maso posypané čerstvým koriandrem a s trochou bílého jogurtu.
- Dobrou chuť!
1 Comment
Výborné! Díky za skvělý sobotní oběd