Kuřecí prsa se žlutou kari pastou a fazolkami

Naprosto úžasné jídlo s indickou chutí. Přesně takhle, plný chutí a vůní si indické jídlo představuji. Navíc si můžete být jisti, že většina surovin se nepodepíše na vaší postavě. Naopak! Kari, kurkuma, chilli – všechno vám hezky nastartuje metabolismus a můžete se vrhnout do další práce po příjemném obědu.

Jako přílohu volte rýži nebo nějaký druh indického chleba (Naan)

 

Kuřecí prsa se žlutou kari pastou a fazolkami
Author: Petra Novotná – Kuchařinka
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 2
Ingredients
  • 2 kuřecí prsa bez kůže
  • olej
  • sůl
  • 1 cibule
  • stroužek česneku
  • asi 2cm nastrouhaného zázvoru
  • chilli paprička nebo chilli pasta
  • lžička kurkumy
  • dvě lžičky indického kari koření
  • hrst koriandru (klidně i se stonkem)
  • lžíce medu
  • dvě lžíce rajčatového protlaku
  • plechovka světlých fazolí
  • asi 100 ml vody
  • bio bilý jogurt na podávání
Instructions
  1. Jako první si připravte kari pastu. Do food procesoru dejte nahrubo nakrájenou cibuli, stroužek česneku, nastrouhaná zázvor, chilli, koriandr, kurkumu, kari koření a lžíci medu. Rozmixujte na pastu. Nemáte-li food procesor, použijte klidně tyčový mixér.
  2. Kuřecí prsa si nakrájejte na nějaký větší díly, vůbec není důležité jak velké budou. Udělejte to tak, jak se vám to líbí.
  3. Každý díl osolte a potřete trochou vytvořené pasty. Nemusíte ji použít všechnu, zbytek přidáme později.
  4. Rozpalte pánev, nalijte olej a dejte osmahnout prsa ze všech stran, aby se zatáhly. Jakmile budou na povrchu z obou stran hezky opečená, vyndejte je z pánve, přidejte znovu trochu oleje a vsypte na pánev propláchnuté fazole.
  5. Přidejte zbytek pasty.
  6. Hned potom přidejte dvě lžíce rajčatového protlaku.
  7. Nakonec do pánve vraťte maso, podlijte trochou vody a nechte půl hodiny na mírném plamínku probublávat.
  8. Podávejte maso posypané čerstvým koriandrem a s trochou bílého jogurtu.
  9. Dobrou chuť!

 

IMG_3367

1 Comment

Leave A Reply

Navigate