Vánoce se kvapem blíží, ale rozhodně to neznamená, že musíme přejít na těžký jídla, který nám totálně zaplácnou žaludek dřív než se dostaneme ke štědrovečerní večeři. Odlehčit a připravit si pečenou dýni s kari pastou a k tomu krevetky je fakt super počin! Zkuste to!
Ingredience na 2 porce:
- 1 menší dýně hokaido
- zhruba 250g vyloupaných čerstvých krevet
- červená kari pasta
- 100 ml kokosového mléka
- zhruba 10cm na tenko nakréjeného porku
- sůl, pepř a hrst koriandru
- na krevety pak: 3 lžíce rajčatového protlaku, šťáva z 1/2 limetky, 1 lžička červené papriky, asi 3 cm nastrouhaného zázvoru
- Ze všeho nejdřív zapněte troubu ať se rozpálí. Zhruba na 190 stupňů.
- Dýni omyjte a nakrájejte na měsíčky, rozložte na plech vyložený pečícím papírem, pokapejte olejem a dejte zhruba na 20 minut do trouby. Můžete ji klidně předvařit. Změkne rychleji a do trouby ji pak dejte jen opéct.
- Krevety naložte do rajčatového protlaku s limetkou, červenou paprikou a zázvorem. Můžete přidat i lžíčku grilovacího koření, nechte odležet.
- Na pánvi rozehřejte trochu oleje a řpidejte lžíci kari pasty. Nechte pěkně rozvonět a zalejte kokosovým mlékem, pak přihoďte pórek, z trouby vyndejte dýni a přidejte do kari omáčky k porku.
- Na druhé pánvi rozpalte olej, přihoďte krevety a restujte z obou stran, trvá to zhruba 3 minutky.
- Servírujte – nandejte dýni s porkem v kari omáčce, přidejte krevety a navrch posypte hromadou koriandru.
1 Comment
Recept vypada moc lakave. Jsem opravdu rada, ze jste zpatky na blogu
Mnoho zdaru a zdravi a stesti do Noveho roku!