Kokosové bonbóny v čokoládě

Na těhlech bonbonech je úžasná jedna věc. Jsou totiž bez deka cukru a přesto chutnají skvěle. Naučím vás i rozpouštět čokoládu tak, aby vám na povrchu nezmatněla. To se vám bude hodit i při druhém cukroví, které pro vás připravuji.

Nejdříve si čokoládu rozehřejte na zhruba 45 stupňů a pořád ji míchejte. Já ji rozehřívám na páře. a pak ji odstavte a nechte zchladit. Stačí zhruba na 25 – 28 stupňů. Když pak čokoládu rozehříváte znovu, stačí už menší teplota, zhruba 32 stupňů a čokoláda by vám na lanýžích ani bonbonech neměla zmatnět, měla by zůstat krásně lesklá.

 

Kokosové bonbony v čokoládě
Author: Petra Novotná – Kuchařinka
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 20
Ingredients
  • 100g kokosu strouhaného (ideálně BIO a kvalitního, je to základní surovina, nešetřete na ní)
  • asi dvě lžíce kokosového oleje (koupíte ve zdravé výživě nebo drogeriích DM)
  • dvě lžíce javorového sirupu
  • kvalitní čokoláda
Instructions
  1. Kokos, kokosový olej a javorový sirup dejte do vyšší nádoby a rozmixujte. Nemusíte do hladka. Jde spíš o to, aby se suroviny propojily dohromady. Hlavně sirup s olejem.
  2. Rozprostřete hmotu na pečící papír. Měla by být asi 1 cm vysoká. Přikrejte druhým pečícím papírem a dejte do lednice ztuhnout. Ne ale úplně, stačí na zhruba 15 – 20 minut
  3. Jakmile je směs trochu pevnější a neteče vyndejte ji z lednice a vykrajujte malá kolečka. Ty dávejte na prkýnko nebo talíř. Všechny je dejte do mrazáku a pusťte se do rozehřívání čokolády.
  4. Když máte připravenou čokoládu vyndejte kolečka a každé postupně namočte do čokolády, nechte okapat a položte na pečící papír. Můžete navrchu posypat kokosem nebo mandlema.
  5. Už nedávejte tuhnout do lednice! Pro čokoládu by to byl obrovský šok.
  6. Tyto bonbony vám vydrží dlouho, většina ingrediencí v nich nepodléhá rychlé zkáze. Skladujte je ale v chladu a na stůl přidávejte postupně, aby se vám neroztekla čokoláda :)

IMG_8738

Leave A Reply

Navigate