Na těhlech bonbonech je úžasná jedna věc. Jsou totiž bez deka cukru a přesto chutnají skvěle. Naučím vás i rozpouštět čokoládu tak, aby vám na povrchu nezmatněla. To se vám bude hodit i při druhém cukroví, které pro vás připravuji.
Nejdříve si čokoládu rozehřejte na zhruba 45 stupňů a pořád ji míchejte. Já ji rozehřívám na páře. a pak ji odstavte a nechte zchladit. Stačí zhruba na 25 – 28 stupňů. Když pak čokoládu rozehříváte znovu, stačí už menší teplota, zhruba 32 stupňů a čokoláda by vám na lanýžích ani bonbonech neměla zmatnět, měla by zůstat krásně lesklá.
Kokosové bonbony v čokoládě
Author:
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 20
Ingredients
- 100g kokosu strouhaného (ideálně BIO a kvalitního, je to základní surovina, nešetřete na ní)
- asi dvě lžíce kokosového oleje (koupíte ve zdravé výživě nebo drogeriích DM)
- dvě lžíce javorového sirupu
- kvalitní čokoláda
Instructions
- Kokos, kokosový olej a javorový sirup dejte do vyšší nádoby a rozmixujte. Nemusíte do hladka. Jde spíš o to, aby se suroviny propojily dohromady. Hlavně sirup s olejem.
- Rozprostřete hmotu na pečící papír. Měla by být asi 1 cm vysoká. Přikrejte druhým pečícím papírem a dejte do lednice ztuhnout. Ne ale úplně, stačí na zhruba 15 – 20 minut
- Jakmile je směs trochu pevnější a neteče vyndejte ji z lednice a vykrajujte malá kolečka. Ty dávejte na prkýnko nebo talíř. Všechny je dejte do mrazáku a pusťte se do rozehřívání čokolády.
- Když máte připravenou čokoládu vyndejte kolečka a každé postupně namočte do čokolády, nechte okapat a položte na pečící papír. Můžete navrchu posypat kokosem nebo mandlema.
- Už nedávejte tuhnout do lednice! Pro čokoládu by to byl obrovský šok.
- Tyto bonbony vám vydrží dlouho, většina ingrediencí v nich nepodléhá rychlé zkáze. Skladujte je ale v chladu a na stůl přidávejte postupně, aby se vám neroztekla čokoláda