Nám blogerům, díky tomu, že ve svém volném čase trávíme spoustu času vařením, focením a psaním receptů sem tam přijde nabídka, kde můžeme svoje zkušenosti zužitkovat. Nemyslete si, udělá to radost, protože máme možnost tu svojí dřinu alespoň trochu nějak vykompenzovat. Pak jsou také nabídky v podobě recenze na bujón za bednu bujonu zdarma nebo podobné super nabídky, kterým se opravdu těžko odolává!
Electrolux soutěž pojal velmi odvážně Nazval ji Electrolux hledá tajnou ingredienci. Nápad se mi líbil, chtěla jsem vyhrát a tak jsem se přihlásila
Ve finálovém večeru v Laboratoriu se nás sešlo 5, kteří jsme se měli utkat se svým jídlem před porotou. Ta se skládala z profesionálního kuchaře společnosti Electrolux Antonína Bradáče a michelinské cukrářky Lucie Průšové. Příznám se, že na finálový večer jsem jela jen díky své skoro švagrové. Chtěla jsem to vzdát. Měla jsem pracovat na svatebním dortu pro kamarádku a čas letěl strašně rychle. Nakonec jsem si ale řekla, že je třeba hlavu trochu vyčistit a vydala se do boje!
Moje soutěžní jídlo bylo Kungpao s tofu v těstíčku z bílého rumu s quinoou. Samozřejmě natrénované, byla sem si jistá, že není co pokazit. Nemusím se snad vůbec ani zmiňovat, že jsem se pletla.
Už jakmile jsem smažila tofu v těstíčku, věděla jsem, že to prostě není to ono. Barva byla mdlá – prostě úplně jiná než obvykle a těstíčko chutnalo tak nějak prapodivně. Kde se stala chyba posoudit vůbec nedokážu. Zmatená situací, ztracená v cizí kuchyni. Každopádně v tu chvíli, kdy jsem nesla jídlo porotě, jsem ho považovala za totální propadák. Musela to zachránit moje spřízněná quinoa, kterou mi nedávno přinesla kamarádka a seznámila mě s ní (vím moc dobře Evo, že to byl plán, jak mě odprostit od pšenice! :)). Byla to láska na první ochutnání. V kombinaci s asijkou chutí sojové omáčky, zázvoru a česneku chutná prostě božsky. Zkuste jí!
Porota vyhlásila svůj verdikt. Druhou cenu vyhrála Kateřina Obrazová z THINK FOOD, třetí Martina Kunstovná z Bistro sezóna. Ještě do poslední chvíle jsem si myslela, že hlavní cenu vyhraje rajčatová polévka z Kitchen Story. O to víc jsem byla v šoku, když jsem si pro první místo šla já.
Krom příjemného odpoledne jsme také dostali perfektní večeři. Svíčkovou dlouho pečenou v páře s oříškovou bramborovou kaší (pane šéfkuchaři, já nutně potřebuji vědět, jak jste do kaše dostal oříškovou chuť z másla?!!!), panna cottu s jablky. Obojí bylo úžasné a smekám!
Vyhrála jsem parní troubu (kterou už doma mám! Ano je to nefér!!!)Děkuji porotě za jejich rozhodnutí, děkuji Electroluxu za perfektní soutěž a krásné odpoledne/večer, děkuji Báře že mě na místo dotáhla a pomohla mi, svému nejlepšímu muži, že mi od začátku věřil A gratuluji těm co vyhráli
A tímto bych ráda vyzvala vás, kdo si vybavujete kuchyň, chcete měnit troubu!!! Bohužel, přes veškerou snahu se mi do mé kuchyně druhou troubu vecpat nepodařilo (ach jak já jsem si ji moc chtěla nechat na vánoční pečení a pečení dalších svatebních dortů), proto bych jí ráda prodala a zaplatila z peněz tisk fotek na svou výstavu fotografií. Pošlete to dál! Trouba je perfektní, není to jen klasické vaření v páře, nahradí konvektomat a dnes jsem v ní dokonce otestovala techni sous vide, která funguje!
Nechci, ale musím – je to tato: http://www.mall.cz/samostatne-trouby/electrolux-eob8751aox. Na ceně se určitě domluvíme
Za fotky děkuji Electroluxu