Nejrychlejší knedlíky, které budete mít rozhodně hotové do zhruba půlhodinky. Nekynou, neobsahují bílou mouku a jsou opravdu nadýchané. Zkuste je, překvapí Vás
Hrnkové knedlíky z celozrnné mouky a kukuřičných křupek
Author:
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 4
Jednoduché knedlíky, rychle hotové a zdravější než ty běžné. Recept je na 4 mističky.
Ingredients
- 150g hladké celozrnné špaldové mouky
- 2 vejce
- zhruba 100 ml mléka
- špetka soli
- lžíčka vinného kamene (BIO kypřící prášek)
- hrst rýžových křupek (takové ty žížaly co kupujete pro děti na mlsání)
Instructions
- Žloutky oddělte od bílku.
- Do misky ke žloutkům přidejte celozrnnou mouku a mléko. Osolte, přidejte kypřící prášek a promíchejte. Konzistence by měla být řidšího těsta, ale už by se mělo lepit na vařečku (ne tak tuhé jako u běžných knedlíků).
- Bílky ušlehejte v tuhý sníh a přidejte k těstu.
- Nakonec přidejte hrst rýžových křupek.
- Směs dejte do mističek nebo hrníčků. Vyskládejte na dno většího hrnce.
- Já je vařila zhruba 15 minut v parní troubě. Můžete ale hrnec nalít vodou zhruba do 1/3 misek a vařit na plotně přikryté pokličkou zhruba stejnou dobu.