Hlíva s ředkvičkami a chilli

Dobře, počasí nás trošku trápí – jednou tak, podruhé jinak a je třeba posilovat imunitu :) Hlíva nám pomůže ji posílit a ředkvičky čistí organismus. Proto tahle směs. Je rychlá, ideální k večeři. Bagety stačí pomazat česnekovým máslem, nebo olivovým olejem s česnekem a máte vystaráno. Pro děti to ideální není, jak víte – děti houby nemají v lásce a v kombinaci s chilli by jste tuplem neuspěli :)

Ingredience:

  • asi dvě hrsti hlívy ústřičné nakrájené na plátky
  • 10 ředkviček rozkrájených na čtvrtky
  • listy z ředkvičky posekané na drobno
  • půl cibule nakrájené na drobno
  • chilli papřička nakrájená na plátky
  • lžíčka sojové omáčky
  • sůl, pepř
  • čerstvý nebo mletý koriandr

V podstatě to všechno hodíte na pánev a orestujete :) Ale raději postupně: Na olivovém oleji opečte cibulku, přidejte hlívu a chvíli restujte než trochu změkne a pustí šťávu. Pak přihoďte ředkvičky, listy z ředkviček a chilli papričku. Nakonec dochuťte trochou kvalitní sojové omáčky, osolte opepřete. Pokud máte čerstvý koriandr, tak ten nasypte na směs těsně před podáváním. Bagety (ideálně tmavé) namažte máslem, které si utřete s česnekem a trochou soli. Potom navrstvěte směs na bagety, dokud je teplá. Másle pod ní krásně rozteče a chutě se krásně propojí.

Dobrou chuť! :)

IMG_4596sm

1 Comment

  1. Pingback: Pesto z medvědího česneku | Kuchařinka

Leave A Reply

Navigate