Dobře, počasí nás trošku trápí – jednou tak, podruhé jinak a je třeba posilovat imunitu Hlíva nám pomůže ji posílit a ředkvičky čistí organismus. Proto tahle směs. Je rychlá, ideální k večeři. Bagety stačí pomazat česnekovým máslem, nebo olivovým olejem s česnekem a máte vystaráno. Pro děti to ideální není, jak víte – děti houby nemají v lásce a v kombinaci s chilli by jste tuplem neuspěli
Ingredience:
- asi dvě hrsti hlívy ústřičné nakrájené na plátky
- 10 ředkviček rozkrájených na čtvrtky
- listy z ředkvičky posekané na drobno
- půl cibule nakrájené na drobno
- chilli papřička nakrájená na plátky
- lžíčka sojové omáčky
- sůl, pepř
- čerstvý nebo mletý koriandr
V podstatě to všechno hodíte na pánev a orestujete Ale raději postupně: Na olivovém oleji opečte cibulku, přidejte hlívu a chvíli restujte než trochu změkne a pustí šťávu. Pak přihoďte ředkvičky, listy z ředkviček a chilli papričku. Nakonec dochuťte trochou kvalitní sojové omáčky, osolte opepřete. Pokud máte čerstvý koriandr, tak ten nasypte na směs těsně před podáváním. Bagety (ideálně tmavé) namažte máslem, které si utřete s česnekem a trochou soli. Potom navrstvěte směs na bagety, dokud je teplá. Másle pod ní krásně rozteče a chutě se krásně propojí.
Dobrou chuť!
1 Comment
Pingback: Pesto z medvědího česneku | Kuchařinka