Inspirace přišla u Jamieo Olivera (jak jinak) a propagaci jeho nového dubnového magazínu. A zároveň k tomu přání skoro švagrové na ultra čokoládový dort. Pařížský je celkem ohraný, takže to chtělo něco lepšího!
Ferrero Rocher Cake
Author:
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 10
Ingredients
- 7 vajec pokojové teploty
- 120 gramů třtinového cukru
- 480 g namletých ořechů (já použila lískové a mandle) + hrst na ozdobení
- 3 lžíce hladké celozrnné mouky
- 3 lžíce kvalitního kakaa
- 3 lžičky prášku do pečiva
- 1 lžička jedlé sody
- 2 balení mascarpone (500g)
- 1 balení kvalitní čokolády
- 8 lžíc nutelly
- 1 tabulka čokolády
- vysokoprocentní smetana
- bonbony feffero rocher
Instructions
- Rozehřejte troubu na 180 stupňů.
- Smíchejte sypké ingredience(mimo cukru). V tomto případě jsou to ořechy, mouka, soda a prášek do pečiva. Cukr ne!
- Vajíčka spolu s cukrem umixujte dokud nezhoustnou – trvá to zhruba 5 minut a pak do nich po 3 dávkách přimíchejte opatrně sypké ingredience.
- Asi 20 cm dortovou formu vymažte máslem a následně do ní nalijte těsto a dejte do rozpálené trouby. Pečte zhruba 45 minut. Špejle vytažená z dortu musí být čistá.
- Nechte vychladnout na mřížce.
- Mascarpone ušlehejte a postupně přidejte nutellu. Přidávejte po lžicích.
- Rozehřejte čokoládu ve vodní lázni a přelijte ji za stálého šlehání do krému.
- Krém dejte vychladit do lednice alespoň na 1 hodinu.
- V posledním kroku si připravte čokoládovou ganache. Na 100g čokolády použijte zhruba 4 lžíce vysokoprocentní smetany. Smetanu zahřejte a přilámejte k ní celou tabulku čokolády. Jakmile se rozpustí, odstavte z plamene.
- Teď dáme všechno dohromady. Dort 2x prořízneme – vzniknou 3 placky, které promažeme čokoládovým krémem. Ten namažeme i na strany dortu a samozřejmě i na vrch.
- Dáme na chvíli do lednice a pak polijeme vrch dortu čokoládovou ganache. Když nám bude část stékat po bocích, vůbec to nevadí. Nakonec dort ozdobíme čokoládovými kuličkami ferrero rocher.
- Necháme pořádně zatuhnout a rozležet v lednici do druhého dne.
1 Comment
velmi dobre