Fantastická melounová zmrzlina

Byla poptávka po domácí zmrzce. Slíbila sem sice čokoládovou, ale včera sem přivezla meloun. Znáte to, dovnitř nevidíte. Ťukáte jak šílený, aby jste zjistili jestli meloun správně duní a nakonec je uvnitř sice sladkej, ale trochu gumovej. Tak v tomhle případě doporučuju odpeckovat a spáchat tuhle fantastickou melounovou zmrzlinu!

Největší práce budou ty zatracený malinký pecky! Kloužou a sou děsně neposedný, ale aspoň si potrenujete trpělivost :) pak už je to brnkačka…. a výsledek opravdu stojí to.

IMG_7808sm

Ingredience:

  • Půlka menšího melounu ( 0,5 – 1kg ), vydlabaný vnitřek, odpeckovaný
  • 100g moučkového cukru
  • šťáva z jedné limetky
  • dvě lžíce smetany ke šlehání

 

Meloun vydlabejte, odpeckujte a dejte do mixéru. Rozmixujte na kaši (šťávu). Potom přidejte cukr, šťávu z limetky a smetanu. Znovu pořádně promixujte. Nalejte do kovové misky a dejte do mrazáku. Každou půlhodinku promíchejte. Zmrzlina pak bude o něco nadýchanější.

V mističce zdobte mátou, ta se ke zmrzlině perfektně hodí a smetanu můžete  klidně vynechat, pokud vám doma chybí.

IMG_7744sm

 

7 Comments

  1. Pingback: Meruňková zmrzlina | Kuchařinka

  2. Měla jsem v lednici ještě jeden meloun od babičky (ze zahrádky), vzhledem k tomu že už je skoro listopad jsem si říkala, že už asi nebude moc dobrý, ale naopak, byl sladký ale ale v úplném středu už trochu gumovatěl. Na meloun jako takový už u nás nikdo chuť neměl. A tak jsem si říkala že udělám zmrzlinu, našla jsem tenhle váš recept a musím říct že výborná už „zatepla“. Teď se mi mrazí a já běhám míchat jako divá. Moc díky

  3. …také jsem jí zkusila, neměla jsem limetku a jelikož sem nechtěla čekat do dalšího dne (chuť na zmrzku byla větší 😀 ) , tak jsem dala aspoň citron, a ještě jsem přidala vanilkový cukr a je naprosto senzační!!! Příště napravím tu limetku. Moc děkuji za recept :)

Leave A Reply

Navigate