Byla poptávka po domácí zmrzce. Slíbila sem sice čokoládovou, ale včera sem přivezla meloun. Znáte to, dovnitř nevidíte. Ťukáte jak šílený, aby jste zjistili jestli meloun správně duní a nakonec je uvnitř sice sladkej, ale trochu gumovej. Tak v tomhle případě doporučuju odpeckovat a spáchat tuhle fantastickou melounovou zmrzlinu!
Největší práce budou ty zatracený malinký pecky! Kloužou a sou děsně neposedný, ale aspoň si potrenujete trpělivost pak už je to brnkačka…. a výsledek opravdu stojí to.
Ingredience:
- Půlka menšího melounu ( 0,5 – 1kg ), vydlabaný vnitřek, odpeckovaný
- 100g moučkového cukru
- šťáva z jedné limetky
- dvě lžíce smetany ke šlehání
Meloun vydlabejte, odpeckujte a dejte do mixéru. Rozmixujte na kaši (šťávu). Potom přidejte cukr, šťávu z limetky a smetanu. Znovu pořádně promixujte. Nalejte do kovové misky a dejte do mrazáku. Každou půlhodinku promíchejte. Zmrzlina pak bude o něco nadýchanější.
V mističce zdobte mátou, ta se ke zmrzlině perfektně hodí a smetanu můžete klidně vynechat, pokud vám doma chybí.
7 Comments
Pingback: Meruňková zmrzlina | Kuchařinka
Měla jsem v lednici ještě jeden meloun od babičky (ze zahrádky), vzhledem k tomu že už je skoro listopad jsem si říkala, že už asi nebude moc dobrý, ale naopak, byl sladký ale ale v úplném středu už trochu gumovatěl. Na meloun jako takový už u nás nikdo chuť neměl. A tak jsem si říkala že udělám zmrzlinu, našla jsem tenhle váš recept a musím říct že výborná už „zatepla“. Teď se mi mrazí a já běhám míchat jako divá. Moc díky
Já Sem ji teda ještě neměla ale hned si ji udělám takovou mnamku co říkáte nám a díky
Pomooooooc nestačí vychladnout malá čeka u lednice se lžičkou
…také jsem jí zkusila, neměla jsem limetku a jelikož sem nechtěla čekat do dalšího dne (chuť na zmrzku byla větší 😀 ) , tak jsem dala aspoň citron, a ještě jsem přidala vanilkový cukr a je naprosto senzační!!! Příště napravím tu limetku. Moc děkuji za recept
Ahoj ,včera jsem udělala melounovou zmrzlinu, míchala poctivě…ale dnes jsem jí dávala holčičkám a nejde vůbec nabrat, je to zmrznuté na kost a naběračkou jsem z toho jen drbala takovou drť, kde jsem udělala chybu?
Děkuji, Silvie
přes noc jste každých 30 minut míchala? máte můj obdiv