Jako nebudeme si nic nalhávat. Všichni rádi mlsáme, obzvlášť ty hodně sladké cukrovinky. Často mě napadá, co všechno jde vlastně vyrobit doma. Tentokrát probíhalo losování mezi domácí Snickers a domácí Milkyway :))) Vyhrála nakonec Snickerska, přišla mi taková bohatší. Práce je to docela zdlouhavá, ale stojí to za to. Z várky, kterou uvádím, uděláte celkem velké množství a možná budete mít i problém ho sníst. Odměnou za zdlouhavou práci Vám bude dobrota, kterou v obchodě určitě nikdy nekoupíte
Jsou to celkem 4 vrstvy – čokoláda, směs marsmallow, buráků a burákového másla, karamel a zase čokoláda. Normální řepný cukr jsem nahradila třtinovým, hlavně kvůli jeho karamelové chuti. Ubrala jsem marshmallow bonbonů. Vyloupala a opražila buráky přímo doma. Super to bylo!
Ingredience 1. vrstva
- 150 g kvalitní čokolády
- dvě lžíce burákového másla
Ingredience 2. vrstva
- 100 g másla
- 3 lžíce třtinového cukru
- hrst bonbonu marshmallow
- lžíce karamelizovaného kondenzovaného mléka
- lžíce burákového másla
- hrst opražených buráků
- lžíčka vanilkového extraktu
Ingredience 3. vrstva
- zbytek plechovky kondenzovaného karamelizovaného salka ( asi 4 lžíce)
- trocha karamelu nebo pár karamelových bombonu
- asi 1 lžíce 40% smetany
Ingredience 4. vrstva
- 150 g kvalitní čokolády
- dvě lžíce burákového másla
1) Rozpusťte čokoládu v misce nad vodní lázní, přidejte burákové máslo. Míchejte dokud není směs zcela hladká, a pak nalijte a rozetřete na dno plechu vyloženého pečícím papírem. Dejte do lednice ztuhnout.
2) Opět budeme rozpouštět, všechny ingredience, ale tentokrát můžete klidně rovnou v rendlíku, pořád míchejte metličkou, aby se všechno rozpustilo.. Začněte máslem, cukrem, pak přidejte karamelizované salko, marshmallow, extrakt a buráky. Vytáhněte plech s čokoládou z lednice a směs vylijte navrch. Rychle rozprostřete a rychle do lednice. Můžete klidně i do mrazáku.
3) A zase rozpouštíme. Začněte Salkem, pak si rozpusťte vedle v rendlíku cukr v karamel, zalijte smetanou a šup rychle do Salka. Zamíchejte do hladka. Vytáhněte plech z mrazáku a nalijte třetí vrstvu. Rychle rozprostřete a pusťte se do posledního kroku.
4) Poslední krok je identický k tomu prvnímu – tudíž rozpustíte 150 g kvalitní čokolády, přidáte burákové máslo a zalijte celou plochu. Rozprostřete do hladka, dáte ztuhnout a máte hotovo.
Krájejte na opravdu tenké tyčinky. Chuťově je totiž tahle domácí Snickers opravdu výrazná, ale právě ne vůbec přeslazená. Pokud použijete kvalitní čokoládu s vyšším procentem kakaa, budete překvapeni.
Dobrou chuť!
2 Comments
Tak vypadá to moc zajímavě A i pracně
Už se těším, až to vyzkouším:) Jen mě zaujala poznámka o domácí Milkyway – mohla by ses prosím podělit o recept? Děkujeme:)