Chlebíčky s krevetami a koriandrovou majonézou

Miluji tyhle chlebíčky hlavně proto, že jsou jednoduché, rychle hotové a mají fakt šmrnc. Kdykoliv je dělám, zmizí ze stolu jako první. Možná je to pro jejich neobvyklou chuť.  Zkuste je letos třeba jako alternativu ke klasickým chlebíčkům. A k tomu můžete přidat ještě ty s rillettes. Budete za hvězdy :)

Přeji vám vydařený rok 2016 a hodně štěstí!

Ingredience: 

  • domácí žitný chleba
  • wasabi v pastě

na koriandrovou majonézu:

  • majonéza
  • hrst koriandru
  • kyselá okurka (někdy používám kapari)
  • chilli paprička (množství podle stupně pálivosti
  • jarní cibulka

na krevety:

  • koktejlové krevety
  • lžice šťávy z limetky
  • domácí grilovací koření
  • kvalitní kečup
  1. Začněte krevetami. Ty si posypte domácím grilovacím kořením, pokapejte limetkou, přidejte na jemno nasekané stonky z koriandru, kečup a nechte chvíli odležet.
  2. Rozpalte pánev, krevety na ní vyklepněte a opečte dokud nebudou hotové. Je to opravdu rychle, trvá to asi 3 minutky.
  3. Mezitím si můžete připravit majonézu. Do hotové domácí (nebo kupované pokud jste líní) nasekejte, koriandr, jarní cibulku a nastrouhejte okurku. Osolte opepřete a dobře promíchejte. Nakonec ještě přidejte chilli papričku. Ochutnejte a dolaďte :)
  4. Domácí žitný chléb si nakrájejte, můžete ho klidně vykrájet do koleček. Já ho většinou opeču na pánvi. Je pak křupavý a ingredience se do něj tolik nevsáknou, ale není to třeba.
  5. Každý připravený kousek chleba potřete wasabi pastou, pak dejte tenkou vrstvu majonézy a nakonec připravené krevety. Ozdobit můžete lístkem koriandru a máte hotovo, mysím, že ke klasickým chlebíčkům je to příjemná alternativa.

koriandrovy_chlebicek _MG_7195

Leave A Reply

Navigate