Miluji tyhle chlebíčky hlavně proto, že jsou jednoduché, rychle hotové a mají fakt šmrnc. Kdykoliv je dělám, zmizí ze stolu jako první. Možná je to pro jejich neobvyklou chuť. Zkuste je letos třeba jako alternativu ke klasickým chlebíčkům. A k tomu můžete přidat ještě ty s rillettes. Budete za hvězdy
Přeji vám vydařený rok 2016 a hodně štěstí!
Ingredience:
- domácí žitný chleba
- wasabi v pastě
na koriandrovou majonézu:
- majonéza
- hrst koriandru
- kyselá okurka (někdy používám kapari)
- chilli paprička (množství podle stupně pálivosti
- jarní cibulka
na krevety:
- koktejlové krevety
- lžice šťávy z limetky
- domácí grilovací koření
- kvalitní kečup
- Začněte krevetami. Ty si posypte domácím grilovacím kořením, pokapejte limetkou, přidejte na jemno nasekané stonky z koriandru, kečup a nechte chvíli odležet.
- Rozpalte pánev, krevety na ní vyklepněte a opečte dokud nebudou hotové. Je to opravdu rychle, trvá to asi 3 minutky.
- Mezitím si můžete připravit majonézu. Do hotové domácí (nebo kupované pokud jste líní) nasekejte, koriandr, jarní cibulku a nastrouhejte okurku. Osolte opepřete a dobře promíchejte. Nakonec ještě přidejte chilli papričku. Ochutnejte a dolaďte
- Domácí žitný chléb si nakrájejte, můžete ho klidně vykrájet do koleček. Já ho většinou opeču na pánvi. Je pak křupavý a ingredience se do něj tolik nevsáknou, ale není to třeba.
- Každý připravený kousek chleba potřete wasabi pastou, pak dejte tenkou vrstvu majonézy a nakonec připravené krevety. Ozdobit můžete lístkem koriandru a máte hotovo, mysím, že ke klasickým chlebíčkům je to příjemná alternativa.