Výhoda těchto závitku (např. oproti těm jarním jak je znáte) je, že jsou velmi lehké a vůbec nejsou mastné. Inspirovalo mě bistro Viet Bahn my na street food festivalu. Super na nich je, že jsou vlastně studené, takže si je můžete připravit jako super pohoštění a nemusíte se bát, že vám vychladnou. Můžete klidně místo tofu použít krevety a nebo dlouho pečený bůček
Asijské závitky s avokádem a uzeným tofu
Author:
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 4
Rychlé, jednoduché a lehké asijské závitky ideální jako studené pohoštění.
Ingredients
- 1 balení uzeného tofu
- lžíce třtinového cukru
- dvě lžíce sojové omáčky
- lžíce sezamového oleje
- 1 zralé avokádo
- hrst rýžových nudlí
- pořádná hrst koriandru
- balení rýžového papíru
Instructions
- Uzené tofu nakrájejte na hranolky. Dejte do misky, pokapte sojovkou, trochou sezamového oleje, třtinovým cukrem a dejte do rozpélené pánve opéct dokud omáčka kolem tofu nezhoustne a jakoby ho neobalí.
- Avokádo vydlabejte a nakríjejte na tenčí plátky
- Rýžové nudle si namočte (většinou proces urychluji, dám je klasicky vařit a jakmile změknou proleju je studenou vodou, aby se nelepily k sobě)
- Na větší klasický jídelní talíř si dejte trochu vody a do ní si namočte rýžový papír. Jakmile změkne, dejte ho na prkýnko a na něj položte dva hranolky uzeného tofu, dva plátky avokáda, malou hrstku nudlí a pořádnou nálož koriandru.
- Zabalte. přeložte nejprve spodek přes náplň, pak ohněte kraje a balte do závitku (Hezké video jak na to najdete na youtube třeba [url href=“http://www.youtube.com/watch?v=IfI1wMeDXhg“ target=“_blank“]TADY[/url] )
- Závitek rozstřihněte nůžkami. Podávejte s omáčkou hoisin nebo sojovou omáčkou kikoman, do které si můžete závitky namáčet.