Jahody, višně, třešně… na tuhle božskou bublaninu můžete dát cokoliv! Je křehká, voní po vanilce a drobenka krásně křupe! Přesně taková, jako pekla vaše babička.
Ingredience:
- 4 vajíčka
- vanilkový lusk
- 100g cukru
- 120g hladné mouky
- 120g polohrubé mouky
- 120ml mléka
- kypřící prášek do pečiva
- jahody (nebo vypeckované třešně, meruňky… )
Na drobenku:
- 70g cukru
- 50g másla
- 50g hrubé mouky
Rozdělte si žloutky a bílky zvlášť. Žloutky smíchejte s cukrem a vyšlehejte v pěnu. Přidejte pravou vanilku z půlky lusku a ještě prošlehejte. Vanilka vajíčko krásně provoní. Pak smíchejte obě mouky a prášek do pečiva a nasypte do pěny ze žloutků. Zalijte mlékem a ještě metličkou prošlehejte, aby směs byla hladká a bez hrudek. Mezi tím se v robotu šlehají bílky a pokud ne, ušlehejte je hned po žloutkách a opatrně je do nich vnmíchejte. Těsto nalejte na vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech. Navrch rozložte jahody. Můžete i ve více vrstvách, bublanina pak bude hezky vláčná.
Posypte drobenkou, kterou vytvoříte tak, že smícháte máslo, cukr a mouku dohromady a rukama hezky promnete. Drobenka musí být stále trochu drobivá, ale zároveň tvoří hrudky.
Jakmile posypete bublaninu drobenkou, šoupněte jí do trouby na 150-160 stupňů a pečte dokud nezezlátne. Trvá to asi 30minut.
Hlavně bublaninu nechte vychladnout, než se do ní pustíte !
4 Comments
Moc se mi líbí vaše recepty a nestačím si je ukládat…bublaninu vyzkouším,vypadá a doufám i chutná skvěle!!!!!!!!!
Nevíte jak se změní poměr surovin když bych jí chtěla dělat na klasický hluboký plech? Nějak to nedokážu odhadnout. Díky
Z tohoto poměru jsem dělala i do klasického plechu s úchyty a bylo akorát, jestli asi myslíte ten velký plech do trouby množství klidně znásobte x2
Pingback: Panna cotta s mléčnou čokoládou a rozvarem z rybízu | Kuchařinka