Hodit něco na gril, co je raz dva hotový, co můžete ukusovat při popíjení vína nebo pivka s přáteli a ještě k tomu to bude mít ten správný říz, nebude vám po tom těžko, to je přesně to co chceme, chcete …. chci!
Receptem sem se inspirovala u grilovacího boha, v knize Jak Grilovat od Stevena Raichlena, kterou doporučuji všem co sundavají z grilu ohořelou krkovičku naloženou v pivní marinádě od Vitany
Ingredience:
- asi 600-800g hovězího zadního
- 3 stroužky česneku
- 2 chilli papričky nakrájené na tenké proužky
- 3 lžíce hnědého cukru
- hrst čerstvého koriandru
- dvě lžíce limetkové šťávy
- 5 lžíc slunečnicového oleje
- 2 lžíce sojové omáčky
Maso si nakrájejte na tenoučké proužky ( čím tenčí, tím lepší ) a dejte do misky. Zbytek ingrediencí rozmixujte dohromady v mixéru. Marinádu nalijte na nudličky a řádně promíchejte. Nechte odležet alespoň 2 – 4 hodiny.
Bambusové hůlky nebo špejle si mezitím namočte do vody, aby vám později na grilu zbytečně nehořely.
Po odležení maso začněte napichovat na hůlky jakoby zvlněně (je to hezky vidět na obrázku).
Rošt grilu pomažte špekem a saté rozložte. Ogrilujte z obou stran a těsně před sundáním ještě pomažte trochou vody s medem nebo třtinovým cukrem.
Ideální jsou k tomu hranolky, které dělám také na grilu na litinovém tálu.
2 Comments
Hranolky na grilu? Jak? *inlove*
Pingback: Test – Kamenný gril Eta Vital | Kuchařinka