Conchiglioni s hráškem a cherry rajčátky

Pokud chcete něco lehkého a opravdu rychlého, tak tohle je ideální volba. Těstoviny jen uvaříte a omáčku máte hotovou za 15 minutek.  Trošku sem zhřešila smetanou, ale můžete použít i mascarpone. A když potom dáte těstoviny zapíct do trouby s plátky mozzarelly, bude to naprosto prefektní!

 

Ingredience (3 – 4 osoby) :

  • půlka cibule
  • na malé kousíčky nakrájená kvalitní slanina – 100g
  • hrášek čerstvý (může být i mražený) – tak 3 hrsti
  • cherry rajčátka na stonku – asi 8 kousků
  • 150 ml smetany nebo mascarpone
  • sůl, pepř na dochucení
  • bazalka
  • parmezán na postrouhání
  • těstoviny – velké mušle

Dejte vařit vodu na těstoviny, na každý litr dejte s klidem lžíci nebo dvě soli. Pak přihoďte těstoviny a vařte podle návodu na obalu.

Na pánev nelijte asi tři lžíce olivového oleje a rozpalte ho. Přihoďte na drobno nakrájenou cibulku, nechte chviličku zpěnit a pak přidejte i slaninu.  Nechte restovat asi 3 minutky a nasypte všechny 3 hrsti hrášku. Zamíchejte a nechte opět chviličku restovat. Vše zalejte smetanou a nechte probublávat asi pět minutek. Můžete směs rozmixovat ručním ponorným mixérem, ale ne uplně do hladka. Jen tak, aby se hrášek měl větší šanci propojit se smetanou a ta se krásně „zeleně“ zahustila. Pak přichází nařadu na půlky nakrájená cherry rajčátka. Sůl, pepř, bazalka… Hotovo!

Do směsy dejte uvařené těstoviny a promíchejte. DONE!

 IMG_7018sm

 

Leave A Reply

Navigate