Perníček s povidly

Na takových malých perníčkách je krásné to, že si můžete jeden prostě vzít do ruky a jít. Nemusíte nic ukrajovat. A navíc tam máte všechno, povidla, čokoládu… proste perfektní.

A víte co ještě? Ingredince měříme po hrnečkách! :-)

IMG_5823sm

Ingredience:

  • 2 hrnky mléka
  • 3/4 hrnky oleje
  • 1 vejce
  • 4 lžíce tmavého holandského kakaa
  • 1/2 hrnku cukru
  • 3 hrnky hladké mouky
  • 1 kypřící prášek do pečiva
  • skořice, anýz, badyán, pomerančová kůra – vše po špetkách a nadrcené v hmoždíři
  • lžíce medu
  • 3 lžíce rumu

Všechny ingredience – buď ručně nebo v robotu – smíchejte dohromady a nalejte na delší nižší plech ve vrstvě cca 1-2cm, tak jak Vám to vyjde. Pečte v troubě vyhřáte asi na 170 stupňů, dokud není těsto zcela upečené. Trvalo to asi 15 minut. Ale raději zkoušejte těsto.

Kdyz těsto dopečete a necháte vychladnout, tak ho postupně vykrájejte např. skleničkou na kolečka. Moje měly průměr asi 5 cm.

Kolečka už jsem pouze spojila kvalitními německými povidly a polila čokoládou.

Nechte odležet do druhého dne, pak jsou skvělé!

IMG_5815sm

 

Leave A Reply

Navigate