Javorové srdce

Dost už bylo nadmíru přeslazených moučníků. Tentokrát sem použila maličko třtinového cukru a hooodně javorového sirupu. Výsledek byl vysloveně heboučký!

IMG_4297

Ingredience

  • 350g polohrubé mouky
  • 1 sáček kypřícího prášku do pečiva
  • 2 lžíčky skořice
  • 80 g třtinového cukru
  • 180 ml javorového sirupu
  • 1 větší jablko – nastrouhat i se šlupkou
  • 2 vajíčka
  • 100 ml mléka
  • Tabulka čokolády (není nutné, lze i bez toho)

 

Předehřejte troubu asi na 170-180 stupňů.

Se šlupkou na jablku si vůbec nedělejte starosti. Nastrouhejte ho na hrubém struhadle.

Všechny ingredience dáme dohromady a řádně promícháme. Buď v robotu, nebo pečlivě ručně tak, aby byla směs maximálně hladká a bez hrudek.

Vymažte formu tukem a vysypte polohrubou nebo hrubou moukou. Připravenou směs pak do formy nalijte. Původně to měla být bábovka, ale dcera rozhodla jinak :) Vzniklo srdce!

Pekla sem asi 45 minut. Když byla špejlička úplně suchá a na vrchu srdce zezlátlo bylo hotovo.

Celý moučník jsem postrouhala 85% čokoládou, která se navrchu krásně roztekla. Pokud nebudete strouhat čokoládou, můžete lehce zaprášit moučkovým cukrem!

Hezký víkend! :)

IMG_4292

 

 

Leave A Reply

Navigate