Dost už bylo nadmíru přeslazených moučníků. Tentokrát sem použila maličko třtinového cukru a hooodně javorového sirupu. Výsledek byl vysloveně heboučký!
Ingredience
- 350g polohrubé mouky
- 1 sáček kypřícího prášku do pečiva
- 2 lžíčky skořice
- 80 g třtinového cukru
- 180 ml javorového sirupu
- 1 větší jablko – nastrouhat i se šlupkou
- 2 vajíčka
- 100 ml mléka
- Tabulka čokolády (není nutné, lze i bez toho)
Předehřejte troubu asi na 170-180 stupňů.
Se šlupkou na jablku si vůbec nedělejte starosti. Nastrouhejte ho na hrubém struhadle.
Všechny ingredience dáme dohromady a řádně promícháme. Buď v robotu, nebo pečlivě ručně tak, aby byla směs maximálně hladká a bez hrudek.
Vymažte formu tukem a vysypte polohrubou nebo hrubou moukou. Připravenou směs pak do formy nalijte. Původně to měla být bábovka, ale dcera rozhodla jinak Vzniklo srdce!
Pekla sem asi 45 minut. Když byla špejlička úplně suchá a na vrchu srdce zezlátlo bylo hotovo.
Celý moučník jsem postrouhala 85% čokoládou, která se navrchu krásně roztekla. Pokud nebudete strouhat čokoládou, můžete lehce zaprášit moučkovým cukrem!
Hezký víkend!